Ξεσηκώνονται οι νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο – Μαζεύουν υπογραφές

Επισκεφτείτε τη σελίδα διαδικτυακών υπογραφών και ψηφίστε.

Ξεσηκωμός στις τάξεις των νησιωτών για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε σελίδα όπου συλλέγονται διαδικτυακές υπογραφές, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό να επισπεύσουν τις διαδικασίες πληρωμής του ποσού αποζημίωσης για τα εισητήρια που εμπίπτουν στην κατηγορία του μεταφορικού ισοδυνάμου.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών φιλοξενείται στην σελίδα “Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου”.

Στο κείμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναφέρονται τα εξής:

«Η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό των νησιών σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δείχνουν μηδενικό ενδιαφέρον προς τους κατοίκους τους. Όπως οι πολίτες τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης. Επιτέλους, εάν ενδιαφέρονται έστω και λίγο γι αυτούς, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή του ΑΝΗΚΟ.»

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές για τα εισιτήρια μετακίνησης των νησιωτών βρίσκονται στον “πάγο”, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, βγήκε η απόφαση για την καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις του α΄ εξάμηνο του 2021.

Οι τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις καταβολής του Μ.Ι σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουν δημιουργήσει μία δυσάρεστη κατάσταση για τους νησιώτες.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την εν λόγω σελίδα και να ψηφίσετε διαδικτυακά, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/upourgeio_nautilias_kai_nesiotikes_politikes_na_apozemiothoun_amesa_oi_nesiotes_apo_ta_uperogka_posa_ton_aktoploikon_metaphoron_2/?cGlqlkb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1497866-na_apozemiothoun_amesa_oi_nesiotes_apo_ta_uperogka_posa_ton_aktoploikon_metaphoron&utm_term=cGlqlkb%2Ben&fbclid=IwAR2ByCFetzt_vub0aeSce8D9FQllWLpAcBVrtNSyOxVRmluBXPj4QnXjv-k

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

2η Ανοιχτή Επιστολή Simone Perotti (en)(it)

Στη Σάμο φέτος οι τουρίστες είναι λίγο λιγότεροι από...

Πρόωρες εκλογές; Τα email του ΥΠΕΣ στους εκλογείς του εξωτερικού και η χρονική συγκυρία

Νέα συζήτηση γύρω από τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις...

Εικαστική Έκθεση: «Αρχεία της Στάχτης»

Οι πολυθεματικές δράσεις «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη...

Ισχυρό παραμένει το αφήγημα των ελληνικών μετοχών

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι πλέον η «φθηνή» αγορά...

Ικανοποίηση Τραμπ για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή «πολύ ευτυχής»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img