xenodoxoi-sezon-kythira

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε στο νησί των Κυθήρων, με τους επαγγελματίες του κλάδου να επιδεικνύουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία στις κρατήσεις.

Την ίδια στιγμή, πάντως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον Ιούνιο, ο οποίος παρουσιάζει μια “αναιμική” δυναμική στην κίνηση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ξενοδόχου προς το Kythera.News, σύμφωνα με την οποία, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, δεν παρατηρούνται οργανωμένες αφίξεις τουριστών στα Κύθηρα για τον μήνα. «Προσωπικά, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου παρουσία γκρουπ στο νησί για το μήνα όπως παλιά», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο αριθμός των επισκεπτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα και αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται 10 πούλμαν στο νησί εκείνες τις μέρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποτίμηση των πεπραγμένων της άνοιξης, με τον μεν Απρίλιο να καταγράφει μεγάλο αριθμό αφίξεων (με κορύφωση στις γιορτές του Πάσχα) και τον Μάιο, από την άλλη να κινείται “σε ρηχά νερά”.

Τα παραπάνω ίσως να αποτελούν μια πρώτη αποτύπωση των συνεπειών της ακρίβειας και στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η τιμή της βενζίνης αγγίζει πλέον τα 2,60 ευρώ στα Κύθηρα, όταν ένα χρόνο πριν βρισκόταν στα 1,60 – 1,70 ευρώ το λίτρο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × three =