Κώστας Στάθης
Υπεγράφη η σύμβαση 117.345,54€ για την εκπόνηση μελετών επέκτασης του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων. Διαβάστε το δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων.

Ξεκινούν οι μελέτες επέκτασης του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων

Την Πέμπτη 26/10/2023, στα γραφεία της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (πρώην ΟΣΚ), υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών επέκτασης του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής. Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τίμου Κατσίπου, του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου Γιάνναρη και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Κων/νου Στάθη, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο μεταφέροντας τις θερμές του ευχαριστίες. 
Η δημοπράτηση για την ανάθεση εκπόνησης των μελετών διενεργήθηκε από την ΚΤΥΠ και ανάδοχος είναι η μελετητική κοινοπραξία “ΑΔΚ ΑΡΩΝΗΣ – ΔΡΕΤΤΑΣ – ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.”. Η συνολική δαπάνη με το ΦΠΑ (μετά την έκπτωση) ανέρχεται σε 117.345,54€ και η προθεσμία ολοκλήρωσης των μελετών είναι 210 ημερολογιακές ημέρες.
Θα εκπονηθεί το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών (Αρχιτεκτονική, Πολιτικού Μηχανικού, Η/Μ, Πυρασφάλειας, Προϋπολογισμός, Τεύχη Δημοπράτησης κ.λπ.), ενώ θα ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις με μέριμνα του αναδόχου. Η κατασκευή του έργου, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα ενταχθεί στο νέο ΠΕΠ Αττικής. 
Με αφορμή την έναρξη των μελετών, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
“Μια σημαντική δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Η κτιριακή επέκταση του Γυμνασίου και του Λυκείου αποτελεί αίτημα της σχολικής κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια. Η Δημοτική μας Αρχή εργάστηκε μεθοδικά και με σύνεση και μετά από μια μακρά γραφειοκρατική διαδικασία, κατέστη εφικτή η χρηματοδότηση των μελετών, η δημοπράτησή τους και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Ένα έργο παγκυθηραϊκής σημασίας παίρνει το δρόμο του. Επόμενος μεγάλος στόχος μας, που αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, η κατασκευή ενός σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του νησιού, που θα αναβαθμίσει την πρωτοβάθμια παιδεία και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Συνεχίζουμε με πίστη και πρόγραμμα να υλοποιούμε το όραμά μας που πριν λίγες ημέρες επικυρώθηκε από τον Κυθηραϊκό Λαό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =