δεκαεπτά κλωστές

Η σειρά διαδραματίζεται τα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα και εξιστορεί μία από τις μαζικότερες δολοφονίες που γνώρισε ποτέ η χώρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Τη σκηνοθεσία της σειράς έκανε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που έχει σκηνοθετήσει ξανά για λογαριασμό της Cosmote και τους δύο κύκλους του «Ετερος Εγώ». Οι «17 Κλωστές» είναι σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και της Κάτιας Κισσονέργη, βασισμένες στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη για μια πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στα Κύθηρα το 1909.

Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούσης, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Αλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου κ.ά. Ως γκεστ συμμετέχουν oι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θράσος Σταθόπουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Γιάννης Βουλγαράκης κ.ά.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας απάντησε σε συνέντευξή του για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο Αντώνης, ο κεντρικός ήρωας που μεταμορφώνεται: «Αυτήν την απορία έχω κι εγώ. Ετσι όπως τον παρουσιάζουμε στη σειρά θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, ένας άνθρωπος όπως όλοι εμείς. Στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος έζησε, αγάπησε, δημιούργησε, έκανε φρικτά πράγματα και πέθανε. Πολλά πράγματα από τη ζωή του δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε εμάς ως πληροφορία. Εμείς κρατήσαμε κάποια στοιχεία που νομίζω ότι ενισχύουν την ιστορία που θέλουμε να πούμε, που είναι μια ιστορία για την κοινή γνώμη, μια ιστορία ενός ανθρώπου που ήταν ικανός για το καλύτερο και έκανε το χειρότερο, τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στη χώρα μέχρι στιγμής».

Μίλησε και για τον πρωταγωνιστή του, τον φοβερό και τρομερό Πάνο Βλάχο«Ο Πάνος Βλάχος έχασε κοντά στα δέκα κιλά μυϊκής μάζας για τις σκηνές των φυλακών. Πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα για ένα τρίμηνο ιππασία, μαθήματα λύρας, παίζει ο ίδιος τη λύρα. Πήγαινε και σε ένα τσαγκαράδικο και μάθαινε την ορολογία. Δουλέψαμε όπως ονειρευόμασταν».

Απόψε στην Cosmote 1, στις 23:00

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − six =