Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σήμερα σε αρκετές περιοχές

Σήμερα Τρίτη αρχικά αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κρήτη και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Από τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη, σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από -1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά κατά τόπους στα 7 Μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6-7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται για λίγο να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

ΚΙΠΑ: Ένας χρόνος από την απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου Κασιμάτη

Ένας χρόνος από την απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου ΚασιμάτηΣυμπληρώνεται...

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα»: Κριτική στον Δήμαρχο για τα κενά στο Λύκειο Κυθήρων

Με νέα παρέμβασή της για το ζήτημα των σοβαρών...

Γονική άδεια για τους εκπαιδευτικούς: Δικαίωμα ή δικαστικός αγώνας;

Από τον Μάιο αιτήθηκα τη γονική άδεια ανατροφής τέκνου...

5η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών. Ο αθόρυβος φάρος σε μια κοινωνία στο σκοτάδι

Η 5η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί, λέει, Παγκόσμια Ημέρα των...

Ανακοίνωση Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυθήρων

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img