Μεγάλη τιμή για τα Κύθηρα και τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη (Μάκρα) ήταν η χθεσινή βράβευση  στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας στο συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112. Στο τριήμερο συνέδριο συμμετείχαν εκτός από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες συνολικά 50 χώρες.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη βράβευση 10 προσώπων από όλη την Ευρώπη, για την δράση τους που έχει σχέση με την διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν ή την καλύτερη οργάνωση και διάδοση του 112.

Οι 10 άνθρωποι που βραβεύτηκαν ήταν από 10 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Δανία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ελλάδα και Γερμανία.

Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης εκπροσώπησε το νησί μας τα Κύθηρα και όλους όσους εκείνο το βράδυ του Οκτωβρίου συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των άτυχων ανθρώπων που ναυάγησαν στο Διακόφτι και έκανε το νησί γνωστό παγκοσμίως για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά των κατοίκων του.

Ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου 112 Ιατρός Δημήτρης Πύρρος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Σήμερα, λίγο πριν τελειώσει η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της Ένωσης για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επείγουσας κλήσης 112, η ΕΕΝΑ βράβευσε καθημερινούς ήρωες στην τελετή των “Βραβείων 112”. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να δώσω το ένα από τα δέκα βραβεία της χρονιάς στον κύριο Μιχάλη Πρωτοψάλτη από τα Κύθηρα. Πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από ένα ακόμη προσφυγικό ναυάγιο, ο κύριος Μιχάλης έστησε το γερανό του κοντά σε ένα βράχο και έσωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους. Δεν ρώτησε ποιοι είναι και από πού έρχονται. Είδε μόνο ότι ήταν άνθρωποι που κινδύνευαν στη θάλασσα.»

Τον Μιχάλη Πρωτοψάλτη συνόδευε η σύζυγός του Ποθητή Μεγαλοκονόμου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =