Βουλή: Διακόπτεται επ’ αόριστον ο φωτισμός στην πρόσοψη του κτιρίου, για εξοικονόμηση ενέργειας

Με τον δικό της τρόπο στην ευρύτερη προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, που γίνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πράττει και η Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, και με απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και στις λοιπές πλευρές του κτιρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνον ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 36%.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης όσον αφορά τα συστήματα θέρμανσης-ψύξης του κτιρίου και του ηλεκτροφωτισμού, με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στο εσωτερικό του κτιρίου της Βουλής.

Έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2023, ενώ ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Kythera: Three Different Approaches» στο Καψάλι

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης...

«Δώσ’ μου το χέρι σου»: Μια μαγική βραδιά στα Λογοθετιάνικα

Μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά αφήγησης και μουσικής έζησαν όσοι...

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών δικαιούνται να υπηρετήσουν όσοι έχουν...

Η κόπρος του Αυγεία

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική γλώσσα...

Ο Ακαδημαϊκός Δάσκαλος που αφύπνισε ολόκληρες γενιές

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δεν υπήρξε ένας αποστασιοποιημένος ακαδημαϊκός που...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img