Βορίδης: Θα εξέταζα lockdown σε ανεμβολίαστους

Το ενδεχόμενο επιβληθεί, στα πρότυπα τις Αυστρίαςlockdown μόνο για ανεμβολίαστους, συζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μάκης Βορίδης.

«Το γενικό lockdown δε συζητείται», είπε ο υπουργός εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, εν αντιθέσει με τους εμβολιασμένουςπολίτες που νοσούν, από τους οποίους ένα 0,4% χάνει τη ζωή του.

Και ποινική δικογραφία για τον αρνητή επόπτη υγείας

Ο υπουργός Εσωτερικών, μίλησε και για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, αλλά εξετάζεται σε σχέση με την επαφή των εργαζομένων με το κοινό και όχι γενικώς. Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με την 51χρονη αρνήτρια της πανδημίας από τη Θεσσαλονίκη που τελικά έχασε τη ζωή της, ακολουθώντας τις οδηγίες επόπτη υγείας ώστε να μην διασωληνωθεί.

«Έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 105 του υπαλληλικού κώδικα και ο πειθαρχικός του προϊστάμενος έχει τη δυνατότητα να τον θέσει άμεσα σε αναστολή. Ακολούθως θα συνεδριάσει το πειθαρχικό εντός εξαμήνου για να επικυρώσει την αναστολή», είπε και συμπλήρωσε ότι έχουν φτάσει στο πειθαρχικό, για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι απαλλακτικές και μία εκκρεμεί. «Εξ’ όσων γνωρίζω, έχει συνταχθεί και ποινική δικογραφία για την υπόθεση», υπογράμμισε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη και Αναγέννηση στα Καμένα Τοπία των Κυθήρων

Στο πρόγραμμα των δράσεων «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη,...
00:12:49

Φερβολιτέ: Η κυθηραϊκή τέχνη που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον

Με μια όμορφη δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού ολοκληρώθηκε...

Οικισμοί: Νέα πλατφόρμα για όσους χάνουν δικαίωμα δόμησης των ακινήτων τους

Ενα νέο ψηφιακό μέτωπο ανοίγει στη μεγάλη πολεοδομική μεταρρύθμιση...

Σύντομη ιστορία του Ποταμού των Κυθήρων

Στα χρόνια της βενετοκρατίας ο Ποταμός ονομάζεται Villa Grande...

Η εφορία βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα… από 1.000 ευρώ

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το φθινόπωρο.  Η λίστα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img