Χωρίς μάσκες και αποστάσεις προσκυνούν το σκήνωμα του Πατριάρχη Σέρβων ο οποίος απεβίωσε στην ηλικία των 90 ετών από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού.

Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες ο ιερός ναός του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, όπως μαρτυρούν οι εικόνες που κυκλοφορούν. Πιστοί, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, λίγοι εκ των οποίων φορούν μάσκα, μετέβησαν στο σημείο για να πουν το τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή (20/11) από επιπλοκές του κορονοϊού και εκτίθεται σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επρόκειτο να προσέλθουν, να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως φαίνεται κανείς δεν ακολούθησε τη συμβουλή. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τρομάζουν. Συνωστισμός πιστών, οι οποίοι σπεύδουν να φιλήσουν τον εκλιπόντα αρχιερέα, “ξεχνώντας” το γεγονός ότι εκοιμήθη από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =