Την συνεχή παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων για το επόμενο διάστημα, προκρίνει ως γνώμονα για το άνοιγμα των σχολείων η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, , σύμφωνα με όσα δήλωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της ς.

Όπως εξήγησε, η εισήγηση για την επανεκκίνηση της «δια ζώσης» εκπαιδευτικής διαδικασίας για μετά τις γιορτές αποφασίστηκε από την αναιμική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

«Kρίναμε ότι 7 ημέρες με ανοιχτά σχολεία έως τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα προσφέρoυν περισσότερα απ' όσα θα διακινδυνεύαμε», είπε η , ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «η εκπαίδευση αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και πως τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να επανέρχονται σε λειτουργία με τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.»

Όσον αφορά την γενικότερη εικόνα για την πορεία της ς στη χώρα, η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, που μεταφράζεται σε λιγότερες εισαγωγές στις , αλλά το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

Κλείνοντας, η κα. Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση για υπομονή και για τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας ότι ένας ασυμπτωματικός προσκεκλημένος σε κλειστό χώρο αρκεί για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 1 =