Τη σύνθεση των απόψεων που εξέφρασε στις συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα, παραθέτει σε ανακοίνωσή του -την οποία συνοδεύει και σχετικό βίντεο- ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «δεν πρέπει μεμονωμένα γεγονότα και συμπεριφορές να αμαυρώσουν την εικόνα του θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το σύνολο των ευρωβουλευτών», οι οποίοι «με εντιμότητα και ταπεινότητα υπηρετούν τον Ευρωπαίο πολίτη που τους εμπιστεύθηκε με την ψήφο του», ενώ αναφέρθηκε και «στον κίνδυνο ενίσχυσης των εχθρών της Δημοκρατίας και της Ευρώπης που παραμονεύουν», τονίζοντας και ότι «το (Ευρωπαϊκό) Κοινοβούλιο για θέματα Δημοκρατίας δεν εκβιάζεται, δεν εκφοβίζεται και δεν εξαγοράζεται».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «ένα θετικό μήνυμα, μεγάλο δυνατό και ηχηρό», όπως αναφέρει, το ότι «όταν η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και οι θεσμοί λειτουργούν, όλα αυτά αποκαλύπτονται και όσοι παρανομούν, λογοδοτούν. Αυτοί λοιπόν που πρόδωσαν τις ελπίδες, τα όνειρα και την ψήφο σας, σας διαβεβαιώ ότι θα τιμωρηθούν, θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα βγουν όλα στο φως και όσοι στο μέλλον τολμήσουν κάτι παρόμοιο να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την ίδια τύχη».

«Απαιτείται τώρα, όσοι έχουμε ευρωπαϊκή συνείδηση, ευρωπαϊκό όνειρο, ευρωπαϊκό όραμα, ευρωπαϊκές ιδέες, και όσοι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα απαιτούν ευρωπαϊκές συνολικές λύσεις, να δώσουμε τη μάχη με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και ταπεινότητα, προκειμένου να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα καλύτερο αύριο που μας αξίζει», καταλήγει στην παρέμβασή του ο κ. Μεϊμαράκης.

«Οι θλιβερές και τραγικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια και απογοήτευση σε όλους μας και κυρίως στους Ευρωπαίους πολίτες, γιατί πλήττουν βάναυσα τον θεσμό.

Είναι ένα περίπλοκο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που είναι κρίσιμη.

Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε μεμονωμένα γεγονότα και μεμονωμένες συμπεριφορές να αμαυρώσουν συνολικά την εικόνα του θεσμού αλλά και το σύνολο των ευρωβουλευτών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα όργανο πολλυγλωσσικό, πολυκομματικό, πολυεθνικό και ως ευρωβουλευτές εκπροσωπούμε εσάς, που με το σταυρό προτίμησης, μας δείξατε την εμπιστοσύνη σας, για να σας υπηρετήσουμε, με εντιμότητα και ταπεινότητα στην Ευρώπη και να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες σας.

Οι εχθροί της Δημοκρατίας και της Ευρώπης χαίρονται σήμερα και παραμονεύουν και ο κίνδυνος ενίσχυσης των ακραίων και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών είναι μεγάλος. Επιδιώκουν να ενισχυθεί η απογοήτευση και η αποστασιοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πολέμου, ενεργειακής κρίσης, πληθωρισμού και αστάθειας.

Όμως υπάρχει και ένα θετικό μήνυμα, μεγάλο δυνατό και ηχηρό. Όταν η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και οι θεσμοί λειτουργούν, όλα αυτά αποκαλύπτονται και όσοι παρανομούν, λογοδοτούν. Αυτοί λοιπόν που πρόδωσαν τις ελπίδες, τα όνειρα και την ψήφο σας, σας διαβεβαιώ ότι θα τιμωρηθούν, θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα βγουν όλα στο φως και όσοι στο μέλλον τολμήσουν κάτι παρόμοιο να είστε σίγουροι ότι θα έχουν την ίδια τύχη.

Γι’ αυτό και διατηρούμε και σήμερα την πίστη και την αισιοδοξία μας στους θεσμούς και στην ενωμένη Ευρώπη. Το Κοινοβούλιο είναι εδώ, πάνω από κόμματα και εθνικά συμφέροντα, είναι ενωμένο, είναι σταθερό, δεν εκβιάζεται, δεν εκφοβίζεται, δεν εξαγοράζεται ποτέ για θέματα Δημοκρατίας.

Απαιτείται τώρα, όσοι έχουμε ευρωπαϊκή συνείδηση, ευρωπαϊκό όνειρο, ευρωπαϊκό όραμα, ευρωπαϊκές ιδέες, και όσοι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα απαιτούν ευρωπαϊκές συνολικές λύσεις, να δώσουμε τη μάχη με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και ταπεινότητα, προκειμένου να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα καλύτερο αύριο που μας αξίζει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + sixteen =