novak-djokovic

Την Κυριακή πάρθηκε η τελική απόφαση για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία επειδή είναι ανεμβολίαστος, η οποία δεν του επιτρέπει φυσικά την συμμετοχή στο Αυστραλιανό Open το οποίο ξεκινάει την Δευτέρα 17/1.

Ωστόσο, εκτός από το Αυστραλιανό Open, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις είναι πιθανό να μείνει εκτός και των υπόλοιπων Grand Slam.

Το φετινό Roland Garros είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή όμως  η ενημέρωση της υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας θέτει εκτός και του συγκεκριμένου Grand Slam τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Η γαλλική βουλή πέρασε νομοσχέδιο με το οποίο αυστηροποιούνται τα μέτρα, κάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό να γίνεται απαραίτητος για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας έγραψε, σε ανάρτησή της στον twitter, σχετικά: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτήρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».

Επιπλέον, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει ακόμη 3 Αυστραλιανά Open, καθώς του απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα για τρία χρόνια. Επίσης, σύμφωνα και με όσα ισχύουν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, για να μπει κάποιος στις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Αυτό σημαίνει πως -υπό τις παρούσες πάντα συνθήκες- ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Wimbledon και στο US Open. Έτσι ο 21ος τίτλος του γνωστού τενίστα σε grand Slam διοργάνωση, ίσως να μοιάζει μακρινός αν δεν εμβολιαστεί ή δεν αλλάξει κάτι στις νομοθεσίες των κρατών που τα διοργανώνουν.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 5 =