ippolytos prekas

Είναι κατανοητό να ενοχλείται ο Δήμαρχος από την κριτική μας στα πεπραγμένα του. Αυτά όμως έχει η Δημοκρατία… 

Είναι κατανοητό να μην του αρέσει το ότι κάποιοι μπορούν (ή έστω επιδιώκουν) να αξιολογούν κείμενα, πράξεις και προθέσεις. Αυτή όμως είναι η Δημοσιογραφία. 

Είναι πέρα και έξω και από την δημοκρατική πρακτική και την δημοσιογραφική δεοντολογία όμως το να δέχεται επίθεση και να επιχειρείται να φιμωθεί ένας δημοσιογράφος που εκφέρει την άποψη του, που επιχειρεί ερμηνεία ενός δημοσίου κειμένου (όπως έχει κάθε δικαίωμα). 

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (της ιστορικής Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) κυριαρχεί η ρήση «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας». Στα Κύθηρα δεν θα σταματήσουμε να δημοσιεύουμε ειδήσεις και απόψεις επειδή ενοχλείται ο οποιοσδήποτε… 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με εγκαλεί γιατί αξιολόγησα τα ερωτήματα που απευθύνουν στους υποψήφιους Δημάρχους Κυθήρων-Αντικυθήρων οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας. Εκτίμησα ότι αυτά αποδεικνύουν ότι δεν έχουν γίνει βασικά έργα υποδομών, ότι δεν υπάρχει στρατηγική στον τουρισμό, ότι κυριαρχεί ο ερασιτεχνισμός και το «πάμε και όπου βγει». Δικαίωμά μου να κάνω ότι αξιολογήσεις θέλω, εφόσον αυτά που υπογράφω εκφράζουν την προσωπική μου άποψη, χωρίς να υβρίζω κανέναν. Πολύ περισσότερο που διευκρίνισα ότι το GERIGO δεν εμπλέκεται στην προεκλογική μάχη, δεν παίρνει θέση υπέρ κανενός. 

Ο κ. Δήμαρχος όμως κάνει ένα ακόμη ατόπημα: Με κατηγορεί ότι «βιντεοσκόπησα παράνομα εργαζόμενους εν ώρα εργασίας». Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι η αποκάλυψη γεγονότων που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον (όπως το ότι δεν γινόταν η ανακύκλωση των απορριμμάτων, αλλά ανακατεύονταν με τα σύμμεικτα), είναι ζήτημα που ενδιαφέρει τους πολίτες και σωστά δημοσιεύτηκε. Η απόκρυψη παράνομων ή ψευδών πρακτικών πρέπει να ψέγεται, όχι η αποκάλυψη της αλήθειας… Αλλά τι λέω και σε ποιον τα λέω;;; 

Να του θυμίσω λοιπόν ότι πέρυσι δέχθηκα από τον ίδιο απειλητικά μηνύματα επειδή απλώς έκανα την δουλειά μου, με απείλησε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη(sic!) αλλά δεν το τόλμησε!  

Να του θυμίσω επίσης ότι στο παρελθόν έως και μόλις πριν λίγες ημέρες απείλησε συμπατριώτες μας με προσωπικά μηνύματα στην διαδικτυακή εφαρμογή Messenger (Meta), σε σημείο τέτοιο που να προειδοποιεί μέχρι και ότι θα τους κάνει κατάσχεση της περιουσίας τους ή θα τους μηνύσει επειδή πολύ απλά εξέφρασαν την άποψή τους...   

Μόνο που μερικές φορές ο εκβιασμός, οι απειλές ή οι συκοφαντίες δεν περνάνε ατιμώρητες  Χαρακτηριστικό της αντίληψης του είναι ότι απέστειλε επιστολή στην ηγεσία της αστυνομίας δυσφημίζοντας νεαρό αξιωματικό που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων γιατί δεν παρέστη στην δοξολογία της 2-1-2018 (κάτι που δεν ήταν υποχρέωση του)! Για αυτή του την πράξη καταδικάστηκε τελεσίδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ υποχρεώθηκε να καταβάλει στον ενάγοντα βαρύτατη χρηματική αποζημίωση (απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς 646/2020 και απόφαση Μονομελούς Εφετείου Πειραιώς 252/2022) 

Εμείς λοιπόν, στο Kythera.News θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική, να αποκαλύπτουμε ότι γίνεται στραβά στον τόπο μας γιατί «τον πονάμε», γιατί εδώ ζούμε και εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν είμαστε κρατικοβίωτοι 

Δεν προκαλούμε κανέναν, δεν συκοφαντούμε, δεν απειλούμε, δεν υβρίζουμε… Γνωρίζουμε όμως πολλά από τη δημοσιογραφική μας έρευνα και από καταγγελίες που έχουμε στη διάθεση μας. Καλό θα ήταν “να μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσοπάνη” μερικοί-μερικοί… Εμείς δεν θα μετατρέψουμε σε ρωμαϊκή αρένα την προεκλογική αντιπαράθεση, όμως ας μην μας προκαλούν! 

Τέλος ζητώ από κάθε συμπατριώτη την Κυριακή να αποφασίσει ελεύθερα, με ότι κριτήρια ψήφου ο ίδιος θέτει, χωρίς φόβο και πάθος… Εμείς εδώ στο Kythera.News θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας γιατί δεν φοβόμαστε κανέναν. Κανένας δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί θεσμούς και εξουσίες για να φιμώνει τον κόσμο.  

Εμάς πάντως κανένας δεν μπορεί να μας φιμώσει! 

Ιππόλυτος Πρέκκας για το Kythera.News  

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 2 =