mevlut-cavusoglu

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον «ψευδο-υπουργό Εξωτερικών» των κατεχομένων, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο διεθνής παράγοντας ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα μας να καθίσει δίχως χρονοτριβή στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άλλες χώρες, οι χώρες που έμαθαν τη στάση μας σε αυτό το θέμα, οι ΗΠΑ και η Γερμανία, προειδοποίησαν την Ελλάδα να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε μια εμφανή προσπάθεια να μεταφέρει την πίεση στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου φρόντισε να εμπλέξει στο όλο θέμα και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχαν προκύψει μετά τον συνδυασμό των επισκέψεών του τελευταίου σε Άγκυρα-Αθήνα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, «έγινε μια προσπάθεια από τον Π/Θ της Αλβανίας Έντι Ράμα να συναντηθούμε εγώ και ο Νίκος Δένδιας στα Τίρανα. Και πάλι, για τους ίδιους λόγους, ο Δένδιας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνάντηση».

Είναι φανερό ότι – απουσία σταθερής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και αρραγούς εσωτερικού μετώπου -, οι Τούρκοι έχουν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους και πλέον είναι αυτοί που κατευθύνουν την πορεία των εξελίξεων εκεί που στόχευαν ευθύς εξαρχής.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × one =