tablet

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθίσταται ευκολότερα προσβάσιμη για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νησιού, μετά την συντονισμένη κινητοποίηση των δύο Ιδρυμάτων, που αφήνουν παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές, 42 tablets, τα οποία προσφέρουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Αυτή η εξέλιξη, θα βοηθήσει τους μαθητές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών – που έχουν αναβαθμιστεί λόγω της πανδημίας covid-19 – και παράλληλα να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Σε μία σημαντική συνεργασία προχώρησαν τα δύο Ιδρύματα των Κυθήρων, Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων και Κ.Ι.Π.Α. για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα, προσέφεραν στα σχολεία 42 tablets, με τα οποία θα μπορούν οι μαθητές όχι μόνο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, όσο αυτά διαρκέσουν, αλλά και να υποστηρίξουν τις σχολικές τους εργασίες γενικότερα.

Έτσι, βελτιώνεται η πρόσβαση των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία άμεσα και όποτε αυτή καταστεί απαραίτητη. Παράλληλα, τα tablet είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών για να συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στην εξάσκηση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Τα tablet θα είναι κτήμα των σχολείων, αποτελώντας έτσι πολύτιμο εργαλείο και για τις επόμενες χρονιές.

Το Τριφύλλειο Ίδρυμα αγόρασε και προσέφερε 28 tablets για τα δύο Δημοτικά σχολεία και το Κ.Ι.Π.Α. 14 για τα δύο Νηπιαγωγεία. Το συνολικό κόστος για τις 42 συσκευές ανήλθε περίπου στα 7.200 ευρώ. Τα tablets έχουν ήδη αγορασθεί και θα παραδοθούν άμεσα στα σχολεία.

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε δραματικά τις ζωές όλων μας, πολλές φορές χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε στην νέα αυτή κατάσταση. Όπως και αλλού, έτσι και στα Κύθηρα, επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωή του τόπου. Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές μας και ελπίζουμε σύντομα τα σχολεία του νησιού να γεμίσουν ξανά ζωή και να εξομαλυνθούν οι εκπαιδευτικές προσπάθειες των δασκάλων.»

Περισσότερες Πληροφορίες

Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων: Από το 1948, το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων προσφέρει αδιάλειπτο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στα Κύθηρα και τους Κυθήριους. Αποτελεί όραμα του ιδρυτή του και ευεργέτη Νικόλαου Ι. Τριφύλλη. Μεταξύ των μεγάλων έργων του Ιδρύματος, συμπεριλαμβάνονται το Τριφύλλειο Νοσοκομείο στον Ποταμό, η συντήρηση του Γηροκομείου Κυθήρων, η στέγαση φοιτητών και το Τριφύλλειο Μέγαρο Κυθηρίων, στο οποίο εδρεύει, στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο και φιλοξενεί τα γραφεία άλλων κυθηραϊκών σωματείων. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ): Από το 2006, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια αλλά και με την αποκατάσταση των παραδοσιακών μονοπατιών, μεταξύ άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα / Facebook / Instagram

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + three =