κύθηρα

Τρεις άνδρες ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, με τουρκική υπηκοότητα, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ως οι διακινητές των 94 μεταναστών στο πρώτο σκάφος στα Κύθηρα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μαζί με τους μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 17/08, στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» στο Καψάλι.

Άνδρες του Λιμενικό και της Αστυνομίας βρήκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής συνολικά ενενήντα επτά αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι. Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καψαλίου, ενώ εντοπίστηκε στα βράχια ακτής της περιοχής και το ιστιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ από την προσάραξη του σκάφους δεν διαπιστώθηκε ρύπανση.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα χθες, προσέγγισε και δεύτερο σκάφος στις 02.00 περίπου το μεσημέρι και σήμερα τα ξημερώματα ένα τρίτο σκάφος στις δυτικές ακτές, στην παραλία Λιμνιώνα.

Οι συνολικά 240 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», είπε πως η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο. «Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 12 =