simfonia-ipen-dimou-diourgia-diktiou-monopation-kastelorizo

Ας το παραδεχτούμε. Κάθε χρονιά όταν το ημερολόγιο δείχνει 1/3 κι έχουμε αφήσει και τυπικά πίσω μας τον χειμώνα, το μυαλό μας αρχίζει ασυναίσθητα να κάνει skip στην άνοιξη και να προετοιμάζεται για το καλοκαίρι.

Κι όσο και αν το lockdown ρίχνει την ψυχολογία μας, η σκέψη ενός καλοκαιρινού covid-free Παραδείσου, όπου θα κάνουμε τα μπάνια μας, μακριά από το άγχος των ρυθμών της πόλης, πάντα θα μας ηρεμεί και θα μας δίνει ελπίδα. Και φέτος ειδικά ξέρουμε έναν τέτοιο Παράδεισο που θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους top ελληνικούς προορισμούς.

Το Καστελόριζο τα έχει όλα και συμφέρει…

Μπορεί να είναι νωρίς για να ξεκινήσεις το ψάξιμο για τον ιδανικό προορισμό, όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ειδικά φέτος που το Καστελόριζο θα παίζει χωρίς αντίπαλο για τρεις σημαντικούς λόγους.

Κρατάς σημειώσεις;

#1

Είναι και με τη βούλα το πρώτο covid-free νησί της Ελλάδας. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν μετά την στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το Καστελόριζο σε έναν covidfree προορισμό, ελκυστικό για τους τουρίστες. Ήδη πολλά ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο πανέμορφο αυτό ελληνικό νησί και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι φέτος θα υπάρχει αύξηση του τουρισμού κατά 35%.

Ανάλογη αύξηση αναμένεται και στον εσωτερικό τουρισμό που κινεί τη νησιωτική αγορά στα χρόνια της πανδημίας.

#2

Οι τιμές είναι οι πιο δελεαστικές στην Ελλάδα. Όχι, για να κάνεις ποιοτικές διακοπές στο Καστελόριζο δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις σε τιμές που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Οι επιχειρηματίες του νησιού ξεκίνησαν από πέρυσι τα μοναδικά πακέτα προσφορών με εκπτώσεις που άγγιζαν ακόμα και το 50%.

Πιο συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, ανάλογα με το πακέτο διακοπών που θα διάλεγες (παρέα με φίλους, οικογενειακές διακοπές ή ζευγάρια) μπορούσες να έχεις και την ανάλογη έκπτωση. Και δεν μιλάμε μόνο για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και για τα εστιατόρια και τις καφετέριες. Και οι προσφορές δεν σταματούσαν εδώ. Όσοι έκαναν μονοήμερη εκδρομή στο Καστελόριζο είχαν έκπτωση 50%, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Ρόδο για το νησί, ήταν δωρεάν.

Ανάλογα πακέτα θα υπάρχουν και φέτος καθώς οι επιχειρηματίες που ποντάρουν και στον εσωτερικό τουρισμό γνωρίζουν ότι οι οικονομικές δυνατότητες των επισκεπτών μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και οικονομικής αφαίμαξης θα είναι περιορισμένες.

#3

Ο τρίτος και πιο βασικός λόγος αφορά στις ομορφιές του νησιού. Το Καστελόριζο είναι ένας υποτιμημένος παράδεισος, καθώς δεν έχει κάποια διάσημη παραλία να αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες όπως πολλά άλλα ελληνικά νησιά. Κι όμως, αν επισκεφτείς και γνωρίσεις το Καστελόριζο θα καταλάβεις ότι έχει ομορφιές που θα ζήλευαν ακόμα και τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά.

Μια επίσκεψη στο ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών θα σε μαγέψει. Το ίδιο και το πανέμορφο Γαλάζιο Σπήλαιο στο οποίο μπορείς να φτάσεις μόνο με το καΐκι. Μια βόλτα στα σοκάκια με τα γραφικά, πολύχρωμα σπιτάκια θα αδειάσει το μυαλό σου από άγχος και στρες και θα σε κάνει να αντιληφθείς τι σημαίνουν ποιοτικές διακοπές.

Το Καστελόριζο μπορεί να μην έχει διάσημες παραλίες, έχει όμως πεντακάθαρα νερά που δεν θα βρεις σε άλλο νησί. Το Λιμάνι, ο Φάρος, ο Κάβος και οι Πλάκες θα γίνουν τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά στέκια, πριν γνωρίσεις τον άλλο μεγάλο έρωτα του νησιού. Τα ταβερνάκια του. Ακόμα και αν είσαι λάτρης του κρέατος θα αλλαξοπιστήσεις όταν επισκεφτείς τις ψαροταβέρνες του νησιού. Μαγιάτικο, αστακός, τόνος, καλαμάρια γεμιστά θα είναι οι πρώτες επιλογές που θα σε ξετρελάνουν την ώρα που θα ‘χεις τη θάλασσα και το Αιγαίο στα πόδια σου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Κατελόριζο σε άρθρο του NG με τους οκτώ «εναλλακτικούς» προορισμούς για τους τουρίστες, βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας. Επιλέχθηκε στην τριάδα των «άγνωστων» προορισμών της Γηραιάς Ηπείρου, πίσω από το Λόπουντ της Κροατίας και το Πίκο στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Το Καστελόριζο είναι ένας υποτιμημένος Παράδεισος με λίγους, αλλά πιστούς επισκέπτες. Κι αυτό γιατί μπορεί να το επιλέγεις δύσκολα για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, αν το κάνεις όμως και το επισκεφτείς μια φορά δεν το αλλάζεις ποτέ. Κάθε καλοκαίρι το νησί θα σε καλεί πίσω γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή.

Φέτος αναμένεται να είναι η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας για το Καστελόριζο. Όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν εκεί το καλοκαίρι. Εσύ θα λείψεις;

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − eight =