two people running
Photo by David Marcu on Unsplash

Συνήθως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανανεώνει τους κανονισμούς που ισχύουν μέχρι να σταματήσουν να λαμβάνονται μέτρα για την πανδημία, κάθε Δευτέρα. Αυτή τη φορά η ανανέωση έγινε από το περασμένο Σάββατο, και όσα αναφέρονται θα ισχύουν ως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 6:00 το πρωί.

Οι αλλαγές που υπάρχουν σε σύγκριση με όσα ίσχυαν είναι ασήμαντες, και όποιος θέλει μπορεί να μελετήσει τι ισχύει, εδώ : “Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 (19/02/2022) “.

Παρακάτω ακολουθούν τα σημαντικότερα μέρη του κειμένου.

6) Των αθλημάτων που διεξάγονται στο ύπαιθρο ή σε ελεύθερους χώρους, και εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως: ορειβασία, αναρρίχηση βράχου, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ποδηλασία δρόμου, ορειβατικό σκι, βάδην, δρόμος αποστάσεων κτλ., με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 15 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.
  • Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική αλλά εφόσον παρίσταται μπορεί να προπονεί έως 15 αθλητές/αθλούμενους.

8) Εκτός σταδίου διοργανώσεις: Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

  • Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ, και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.
  • Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.
  • Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών): επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).
  • Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.
  • Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων – όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.
  • Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.
    • Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή τους (πέραν των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές) η υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη διοργάνωση, στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. προς έγκριση.

Θα αναρτηθούν από την Γ.Γ.Α. συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων των διοργανώσεων, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στα πνευματικά αθλήματα (σκάκι, μπριτζ) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε προπονήσεις και αγώνες, με εξαίρεση τους εμβολιασμένους αθλητές σε ανοικτούς χώρους.

Σε κλειστούς χώρους ή σε μεταφορικά μέσα συστήνεται η χρήση διπλής μάσκας ή υψηλής αναπνευστικής προστασίας. Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την απόφαση της ΓΓΑ

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =