truth-social-donald-trump

Το νέο εγχείρημα κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, το Truth Social, κυκλοφόρησε αργά την Κυριακή στο App Store της Apple, σηματοδοτώντας πιθανώς την επιστροφή του πρώην προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αποκλεισμό του από πολλές πλατφόρμες πέρυσι.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη για λήψη λίγο πριν τα μεσάνυχτα ενώ έγινε αυτόματη λήψη σε συσκευές Apple που ανήκουν σε χρήστες που είχαν προπαραγγείλει την εφαρμογή.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι, είτε είχαν πρόβλημα με την εγγραφή τους στην εφαρμογή, είτε προστέθηκαν σε μια λίστα αναμονής με ένα μήνυμα: «Λόγω τεράστιας ζήτησης, σας τοποθετήσαμε στη λίστα αναμονής μας».

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη για άτομα που προσκλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη δοκιμαστική φάση της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Twitter Inc, το Facebook και το YouTube της Alphabet Inc μετά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αφού κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε μηνύματα που υποκίνησαν την επίθεση.

Με επικεφαλής τον πρώην Ρεπουμπλικανό εκπρόσωπο των ΗΠΑ, Ντέβιν Νουνς, η Trump Media & Technology Group (TMTG), η εταιρεία πίσω από το Truth Social, εντάσσεται σε ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που χαρακτηρίζονται ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που πιστεύουν ότι οι απόψεις τους «καταπιέζονται» σε πιο παραδοσιακές πλατφόρμες.

Μέχρι στιγμής, καμία από αυτές τις πλατφόρμες δεν έχει φτάσει κοντά στη δημοτικότητα των πρωτότυπων ανταγωνιστών τους.

«Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την διάθεση της εφαρμογής στο Apple Store. Αυτό θα είναι υπέροχο, γιατί θα έχουμε πολλούς περισσότερους ανθρώπους που θα είναι στην πλατφόρμα», λέει ο Νουνς σε μια εμφάνιση στο Fox.

Ακόμα, ο Νουνς παρότρυνε τους χρήστες να ακολουθήσουν περισσότερους λογαριασμούς, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο και να συμμετέχουν σε συνομιλίες, σε μια προφανή προσπάθεια να αυξήσει τη δραστηριότητα στην εφαρμογή.

Ακόμη και τώρα που οι λεπτομέρειες της εφαρμογής έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, η TMTG, η εταιρεία του Τραμπ που σχετίζεται με την τεχνολογία, παραμένει καλυμμένη με ένα πέπλο μυστικότητας και κρίνεται με σκεπτικισμό από ορισμένους κύκλους τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης. Δεν είναι σαφές, για παράδειγμα, πώς η εταιρεία χρηματοδοτεί την τρέχουσα ανάπτυξή της.

Η TMTG σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία λευκών επιταγών Digital World Acquisition Corp (DWAC) και πρόκειται να λάβει 293 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που η DWAC διατηρεί σε καταπίστευμα, με την προϋπόθεση ότι κανένας μέτοχος της DWAC δεν θα εξαγοράσει τις μετοχές της, αναφέρει η TMTG σε δελτίο τύπου.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο η TMTG συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές. Αυτά τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας έχουν ελεγχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ και η συμφωνία πιθανότατα απέχει μήνες από το κλείσιμο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − 9 =