tourkiko-alieftiko-soulatso-sta-kythira

Σε κέντρο διερχομένων εξ Ανατολών έχει πια μετατραπεί το Αιγαίο, με τις ελληνικές αρχές να ποιούν την νήσσαν, στα αλλεπάλληλα περιστατικά παράνομης εισόδου σκαφών από τις μικρασιατικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε ένα από αυτά, εντοπίστηκε αριθμός παράτυπων μεταναστών στο νησί των Αντικυθήρων το βράδυ της Κυριακής, 04/07. Οι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί και κρύβονταν (!) στο νησί, τελικά τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών -ύστερα από επιχείρηση του Λιμενικού που έφτασε από τα Κύθηρα- και επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού προς άγνωστο προορισμό.

Αίσθηση στην όλη υπόθεση έχει προκαλέσει η στάση των αρχών, που, είτε δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό είτε παραπέμπουν σε ανωτέρους είτε ακόμη τηρούν σιγή ασυρμάτου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του δημάρχου Κυθήρων, Ευστράτιου Χαρχαλάκη, με τον οποίο το Kythera.News έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να επικοινωνήσει, δίχως αυτό να έχει γίνει κατορθωτό μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως, δεν αποτελεί παρά ακόμα μία χάντρα στο κομπολόι της τουρκικής κινητικότητας στα νερά του Αιγαίου, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μόλις σήμερα, Τρίτη, 06/07, αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε να βολτάρει αμέριμνα στην Χύτρα, να την προσπερνά με κατεύθυνση δυτικά και να αράζει σε περιοχή μεγάλου βάθους, προτού πάρει τον δρόμο του γυρισμού. Ακολουθούν γραφήματα και φωτογραφίες από την πορεία του πλοίου.

tourkiko-ploio-xytra

Δεν γνωρίζουμε αν τα εν λόγω περιστατικά σηματοδοτούν την ερντογανική ερμηνεία του «ήσυχου καλοκαιριού», που τόσο «γενναιόδωρα» παραχώρησε ο Σουλτάνος στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την τελευταία τους συνάντηση. Αν όμως έτσι εκλαμβάνεται από την ελληνική πλευρά, μέσω της μυστικοπάθειας που συνοδεύει τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις της, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος το τέλος της καλοκαιρινής ραστώνης να φέρει μαζί του (άλλο) ένα, όχι και τόσο ήσυχο, τετελεσμένο στο κομπολόι των τουρκικών διεκδικήσεων, που υπερβαίνουν συναντήσεις, συμφωνίες και συνθήκες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − five =