tourkia-epeisodia

Οι συγκρούσεις εστιάζονται κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα, μετά τις διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν οι παραγωγοί τσαγιού εναντίον της κρατικής εταιρείας «Τσαϊκούρ» και της κυβέρνησης της Τουρκίας για την ποσόστωση που επέβαλε στο προϊόν.

Και στο Άρτβιν του ανατολικού Πόντου και στη Ριζούντα, την καταγωγή του Ερντογάν, η αστυνομία επενέβη βίαια για να διαλύσει συγκεντρώσεις αγροτών έξω από τα εργοστάσια της κρατικής εταιρείας, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την ποσόστωση 17% στο στρέμμα που επέβαλλε η κυβέρνηση. Η εταιρεία «Τσαϊκούρ» θα αγοράζει μόνο 17 κιλά τσάι ανά στρέμμα, ενώ το υπόλοιπο οι παραγωγοί ή θα πρέπει να το πετούν ή θα πρέπει να βρουν άλλους αγοραστές.«Η κυβέρνηση του AKP στέκεται ενάντια στον πολίτη που διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θα πρέπει να ντρέπεται ο Σουλεϊμάν Σοϊλού για αυτό το αίσχος», έγραψε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ.

Βίντεο από τις συγκρούσεις

Οι παραγωγοί τσαγιού συγκεντρώθηκαν για να διαβάσουν μία διαμαρτυρία ζητώντας την άρση της ποσόστωσης, αλλά η αστυνομία επενέβη βίαια για να τους εμποδίσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν βίαιες συγκρούσεις και 30 αγρότες να συλληφθούν.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή των πολιτών που μέσω των βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης και καταφέρονται εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντάς του ότι πρέπει να ντρέπεται για την επέμβαση της αστυνομίας κατά των αγροτών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =