Η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι κοντά στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον  βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ισμαήλ Εμράχ Καραγέλ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – Ε.Ε., προέκρινε μάλιστα ότι «εάν υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Τουρκίας – Αιγύπτου, η ΕΕ θα βρεθεί εκτός εξίσωσης. Η Αίγυπτος είναι κοντά προς την υπογραφή. Θεού θέλοντος, θα δει το φως της ημέρας».

«Τότε η ΕΕ δεν θα έχει ουσιαστικά μέσα για να φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο Καραγέλ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ και η Ελλάδα προσπαθούν να εδραιώσουν την τυραννία τους στην ανατολική Μεσόγειο μέσω της Αιγύπτου».

«Επιπλέον, η θαλάσσια ζώνη που ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι της ανήκει, στην πραγματικότητα ανήκει στην Αίγυπτο και θα επιστρέψει στο Κάιρο. Οι διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο συνεχίζονται. Εάν το Κάιρο έχει την καλή πρόθεση να προσεγγίσει τα πράγματα λογικά, θα διαπιστώσει ότι μια τέτοια συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για τα δικά της συμφέροντα.

Οι εν λόγω θαλάσσιες ζώνες έχουν σοβαρές προοπτικές ως προς την ανακάλυψη υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό η Αίγυπτος πλησίασε περισσότερο (την Τουρκία). Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία», κατέληξε ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 4 =