«Του Κουτρούλη ο γάμος» στον Λακωνικό Κόλπο και τη θάλασσα Κυθήρων

«Φεύγουν καράβια στο γιαλό κι εγώ τους γνέφω στο καλό», λέει το λαϊκό άσμα και στις θάλασσές μας φαίνεται πως βρίσκει πλήρη εφαρμογή εσχάτως.

Εν αρχής, το ρεπορτάζ που έφερε στο φως η “Εφημερίδα των Συντακτών” και αναδημοσίευσε το Kythera.News, σύμφωνα με το οποίο ο λακωνικός κόλπος έχει μεταβληθεί σε «κέντρο διερχομένων» τάνκερ, τα οποία δεν πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού και μεταφορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο, μασκαρεμένο και ανακατεμένο με υπολείμματα αγνώστου προελεύσεως, το οποίο ακολούθως πλασάρεται στην πιάτσα ως… κάτι άλλο.

Στη συνέχεια, είχαμε το περιστατικό στα ανοιχτά του Τράχηλα, όπου ιστιοφόρο εθεάθη το πρωί της Δευτέρας, 12/09, να πλέει ακυβέρνητο, προτού επέμβει το Λιμενικό και το “μαζέψει”.

akyvernito istioforo1 1 scaled

Και σαν να μην έφταναν τα τάνκερ και τα ακυβέρνητα ιστιοπλοϊκά, το μεσημέρι της Τετάρτης 14/09, είδαμε και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου να κάνει την περαντζάδα της στο στενό της Ελαφονήσου, με κατεύθυνση την Τουρκία.

moudari platforma petrelaiou
Photo Giannis Mavrommatis

moudari platforma petrelaiou3 scaled

moudari platforma petrelaiou2 scaled

Έτσι καταγράφονται τα πράγματα αυτόν τον καιρό στα μέρη μας, αλλά αποτελεί κοινή πεποίθηση πως για να συνεχίσουμε να έχουμε και στο μέλλον όμορφες “οικολογικές αναμνήσεις” από την περιοχή, προσβλέπουμε σε επαγρύπνηση των αρχών αυτής της χώρας, ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους ατύχημα που θα μπορούσε να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις θάλασσές μας.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img