paralies-kythira
Φωτογραφία Γιάννης Φατσέας

Αφιέρωμα στις παραλίες των Κυθήρων φιλοξένησε ο ιστότοπος travel.gr, επιλέγοντας τις καλύτερες εξ αυτών, σύμφωνα με το άρθρο της συντάκτριας, Βούλας Ακριβάκη.

Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα:

Η αλήθεια είναι πως οι παραλίες των Κυθήρων είναι στο σύνολό τους πανέμορφες. Από τον βορρά μέχρι τον νότο ανάμεσα στα βράχια θα βρείτε μικρά ή μεγαλύτερα κολπάκια που θα λατρέψετε.

Στα Κύθηρα μην περιμένετε τεραστίων διαστάσεων ομαλές παραλίες με χρυσή άμμο, εδώ το σκηνικό είναι κάπως πιο άγριοΨηλά βράχια, κατηφόρες, μικροί κόλποι και μπόλικο βοτσαλάκι που βρέχονται από κρυστάλλινα νερά φτιάχνουν την εικόνα, η οποία είναι απλά υπέροχη.

Καλαδί

kaladi
Φωτογραφία Νίκος Αντωνάκης

Από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και όχι άδικα. Για την ακρίβεια είναι τρεις παραλίες, η μια δίπλα στην άλλη, σε τρία μικρά κολπάκια, βοτσαλωτές, με ψηλά βράχια δεξιά και αριστερά να τις κυκλώνουν. Από πάνω τους απλώνεται ένα πάπλωμα πρασινάδας, ενώ τα νερά τους είναι απίθανα γαλαζοπράσινα. Στην μεσαία παραλία, εντυπωσιάζει ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα από τη μια μεριά αλλά και το μικρό πέτρινο τούνελ από την άλλη που βγάζει στην πιο μικρή παραλία. Αν πάτε νωρίς το πρωί, που δεν έχει πολύ κόσμο, θα τις απολαύσετε καλύτερα.

Ο δρόμος είναι αρκετά καλός, ωστόσο, θα χρειαστεί να κατέβετε αρκετά σκαλοπάτια, πάνω κάτω 100, αλλά η ταλαιπωρία σας θα εξαφανιστεί μόλις πατήσετε το πόδι σας στην παραλία.

Καλάμι

kalami
Φωτογραφία, Παναγιώτης Κύθηρα Κατσελάκη Ανθούλα

Συγκλονιστική παραλία που είναι κρυμμένη ανάμεσα σε ψηλά απότομα βράχια. Εκεί καταλήγει και το ρέμα που ξεκινά από τους καταρράκτες του Μυλοποτάμου. Είναι μικρή, με ψιλό βοτσαλάκι, βαθιά κρυστάλλινα νερά και είναι ιδανική για χαλαρές, μοναχικές βουτιές καθώς για να φτάσει κάποιος θα δυσκολευτεί αρκετά. Για αυτό και η καλύτερη λύση για να την προσεγγίσετε είναι με σκάφος. Πάρτε και μάσκα για να δείτε το βυθισμένο κανόνι στα νερά της.

Μελιδόνι

melidoni
Φωτογραφία Melidoni Beach Kythira

Κάπως μεγαλύτερη σε μέγεθος και σαφώς πιο εύκολα προσβάσιμη είναι η παραλία Μελιδόνι. Θα την βρείτε και αυτή σχεδόν κρυμμένη μέσα σε ένα μικρό κολπάκι στα νοτιοδυτικά του νησιού. Έχει υπέροχα καταγάλανα νερά, βράχους στα πλαϊνά της και μια σκούρα, χοντρή άμμο γεμάτη βότσαλα. Έχει πάρκινγκ και είναι οργανωμένη με ομπρελίτσες και ξαπλώστρες.

Χαλκός

chalkos
Φωτογραφία Μαρία – Ρόζα Λογοθέτη

Από τις πολύ γνωστές παραλίες του νησιού και πολύ όμορφη επίσης. Είναι και αυτή κρυμμένη σε ένα μικρό κολπάκι και γύρω της υψώνονται βράχια. Όπως οι περισσότερες παραλίες των Κυθήρων έχει βότσαλο και όχι άμμο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Στα συν το ότι είναι οργανωμένη, έχει πάρκινγκ και εύκολη πρόσβαση. Επίσης έχει και όμορφο βυθό οπότε μην ξεχάσετε τη μάσκα σας.

Φούρνοι

fournoi

Στη βορειοανατολική πλευρά των Κυθήρων βρίσκεται η μικρή παραλία των Φούρνων. Έχει απίθανα νερά και ψιλό βότσαλο. Θα φτάσετε από χωματόδρομο μεν, εύκολο δε. Είναι οργανωμένη με ομπρελίτσες και ξαπλώστρες και έχει χώρο για παρκάρισμα, εξαρτάται όμως πάντα από την ώρα που θα φτάσετε.

Φυρή Άμμος (Κάλαμος)

fyri-ammos-kalamos
Φωτογραφία Jürgen Zuberer

Πρόκειται για μια μεγάλη μακρόστενη παραλία με γκρι και κόκκινα βοτσαλάκια όπως είναι και τα βράχια στην πίσω πλευρά της. Έχει απίστευτα, καθαρά νερά, είναι οργανωμένη σε ένα τμήμα της και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, ωστόσo, το μεγάλο μήκος της σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε μια γωνίτσα για να χαλαρώσετε μακριά από την πολυκοσμία. Τα βράχια τριγύρω αποτελούν αντικείμενο για εξερεύνηση οπότε ελάτε οργανωμένοι με μάσκες και τα συναφή.

Κομπονάδα

kobonada
Φωτογραφία Σταματίνα Ταμβάκη

Άνετη παραλία με μεγάλο μήκος και εξαιρετικά γαλαζοπράσινα βαθιά νερά, άγριο τοπίο και υπερμεγέθη βότσαλα ανάμεικτα με άμμο. Είναι δίπλα στην Φυρή Άμμο έχει εύκολη πρόσβαση και χώρο για παρκάρισμα. Χάρτινες ομπρελίτσες και ξαπλώστρες δίνουν το παρών.

Επιμέλεια Βούλα Ακριβάκη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + 1 =