Το πρώτο think tank, το οποίο και αφορά στην Παιδεία, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 6/2 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρεται στα think tank «που φτιάχνουμε, με ανθρώπους που προέρχονται όχι από το στενό κομματικό πλαίσιο αλλά από εσάς, από την κοινωνία» και παρουσιάζει το πρώτο από αυτά, το Think Tank Παιδείας το οποίο και αποτελείται από 7 πρόσωπα. «Οι άριστοι της κοινωνίας θα βρίσκονται δίπλα μου για να φτιάξουμε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δημόσιας παιδείας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί η πραγματική παιδεία είναι αυτό που δε θέλει το σύστημα Μητσοτάκη. Γιατί η πραγματική παιδεία δίνει τα εφόδια σε μία κοινωνία να αντισταθεί στην προπαγάνδα, να ρωτήσει, να μάθει, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή» προσθέτει.

Στο Think Tank Παιδείας συμμετέχουν:

– Βασίλης Τσελφές: ομότιμος καθηγητής στο ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ. Με εξειδίκευση στη Φυσική και πάνω από 200 δημοσιεύσεις.

– Λουκία Μπεζέ: Κλινική και Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, με διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris XIII και πλούσιο ακαδημαϊκό έργο.

– Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης: αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Michigan και πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία.

– Ιωάννης Τουλής: καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, εξειδικεύεται σε θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης και διαχείρισης.

– Δημήτριος Τορτοπίδης: αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Και με πάνω από 100 ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

– Γεώργιος Μπαγάκης: ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

– Δανάη Βουκελάτου: υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, ερευνητική βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, με μεταπτυχιακό στην Έρευνα και την Ψυχολογία της Εκπαίδευσης.

Ακολουθούν, αναλυτικά, τα βιογραφικά τους:

– Ο Βασίλης Τσελφές είναι ομότιμος καθηγητής στο ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Φυσικός με διδακτορικό στη Φυσική Στερεού Σώματος και εξειδίκευση στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές διαστάσεις της διδασκαλίας και διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Διαθέτει πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο με περίπου 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά βιβλία, περιοδικά και συνέδρια. Επίσης, έχει διδάξει στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τέλος, διαθέτει σημαντική διοικητική εμπειρία από θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του ΤΕΑΠΗ και άλλων εκπαιδευτικών θεσμών (ΔΕΠΠΣ, ΠΙ).

– H Λουκία Μπεζέ είναι Κλινική και Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και ήταν καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Paris XIII με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης και τις Αποκλίσεις. Με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο που περιλαμβάνει συγγραφή βιβλίων, επιμέλεια, μεταφράσεις, άρθρα σε περιοδικά και συμμετοχή σε συνέδρια, έχει διατελέσει πρόεδρος του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας και του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εξελικτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Έχει επίσης διδάξει στα Τµήµατα Ψυχολογίας του Παντείου, του Πανεπιστηµίου Κρήτης και του Πανεπιστηµίου του Montpellier. Διετέλεσε διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του Παιδιού και διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος «Κοινωνικο-πολιτισµική εκπαίδευση και κατάρτιση εµψυχωτών» στο Τµήµα Επιστηµών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί 8 έτη.

– Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διδακτορικό στη Διδακτική των Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Παράλληλα, διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού» και το «Εργαστήριο Μαθηματικής Εκπαίδευσης» στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ακαδημαϊκή του εμπειρία περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια και συνεισφορές στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών, επιβλέπει διδακτορικές διατριβές και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

– Ο Ιωάννης Τουλής, καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι εξειδικευμένος στο βιολοντσέλο και τη βιόλα ντα γκάμπα. Συμμετέχει ενεργά σε συναυλίες μουσικής δωματίου και είναι ιδρυτικό μέλος μουσικών σχημάτων. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολοντσέλου από τους Γ. Μανώλα, I. Bianki και R. Dragnev. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen της Γερμανίας με τον Dr. W. Jacksch και έπειτα στη “Franz Liszt” Hochschule für Musik της Βαϊμάρης με την G. Vieweg. Έχει διδάξει στη Μουσική Ακαδημία “Karol Lipinski” στο Βρόσλαβ της Πολωνίας, στα Toledo State University και Bowling Green State University των Η.Π.Α και στο University of Applied Sciences του Turku της Φινλανδίας. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης και διαχείρισης, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διεθνή προγράμματα όπως το Erasmus+ και το Polifonia Project. Είναι επίσης εμπνευστής και επιστημονικός υπεύθυνος της πρωτοβουλίας “ΝΟΣΤΟΣ”.

– Ο Δημήτριος Τορτοπίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Προσθετικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., κατέχει διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, με πάνω από 60 επιστημονικά άρθρα και συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Συντονίζει το Εργαστήριο Προσθετικής Α.Π.Θ. και είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. και γενικός γραμματέας της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

– Ο Γεώργιος Μπαγάκης, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επικεντρώνεται στις Καινοτόμες Προσεγγίσεις Εκπαίδευσης. Επίσης, ως ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορινθίων για τις Πόλεις που Μαθαίνουν, της UNESCO, προωθεί προγράμματα διαπολιτισμικής μάθησης. Συμμετέχει σε αξιολογήσεις προγραμμάτων του Ιδρύματος Λασκαρίδη και διαθέτει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Επίλυση Προβλημάτων στην Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά, παρουσιάζει επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια, συμμετέχει σε επιτροπές, οργανώνει συνέδρια και συμμετέχει σε διεθνείς ερευνητικές ενώσεις.

– H Δανάη Βουκελάτου, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, Σουηδία, με εργασιακή εμπειρία ως ερευνητική βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Νορβηγία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Έρευνα της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και στην Ψυχολογία Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει επίσης ειδική εκπαίδευση μέσα από σεμινάρια με θέματα δικαιώματος στην εργασία, καταπολέμησης των διακρίσεων, καθώς και εθελοντικές δράσεις στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τέλος, έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στην προσχολική εκπαίδευση στη Σουηδία.

Διάνα Βουτυράκου: Γιατί το πρώτο Think Tank είναι για την Παιδεία – Πώς επιλέχθηκαν τα μέλη

Η συντονίστρια των Think Tanks ευχαρίστησε τους περισσότερους από 3.000 πολίτες που έστειλαν αίτηση ενδιαφέροντος για να συμμετέχουν

«Ξεκινάμε με την Παιδεία όχι μόνο γιατί αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και γιατί είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας. Διαμορφώνει το τι άνθρωποι θα είμαστε και σε τι κοινωνία θα ζήσουμε. Και για αυτό ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι της δημόσιας, δωρεάν παιδείας». Αυτό υπογραμμίζει η Διάνα Βουτυράκου, σε ανάρτησή της στο Facebook, με την οποία αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρώτου Think Tank του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη θεματική της Παιδείας.

Η συντονίστρια των Think Tanks του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής, ενώ ευχαρίστησε κάθε έναν και κάθε μια από τους περισσότερους από 3.000 πολίτες που έστειλαν αίτηση ενδιαφέροντος για να συμμετέχουν.

«Το μεγάλο ενδιαφέρον μας χαροποιεί και με  αισιοδοξία για το αύριο και συλλογική προσπάθεια θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη με μια σύγχρονη, Αριστερή, κυβερνητική πρόταση που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας μας» υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Διάνας Βουτυράκου:

Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η ανακοίνωση των Think Tanks του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη θεματική της Παιδείας. Ξεκινάμε με την Παιδεία όχι μόνο γιατί αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και γιατί είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας μας. Διαμορφώνει το τι άνθρωποι θα είμαστε και σε τι κοινωνία θα ζήσουμε. Και για αυτό ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι της δημόσιας, δωρεάν παιδείας. Τη σύσταση του Think Tank Παιδείας μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Θα ήθελα όμως να εξηγήσω και τη διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει μέχρι στιγμής, καθώς και να ευχαριστήσω κάθε έναν και κάθε μια από τους περισσότερους από 3000 πολίτες που έστειλαν αίτηση ενδιαφέροντος για να συμμετέχουν.

Στις 18/12 ολοκληρώθηκε περίοδος που δεχόμασταν αιτήσεις μέσω του isyriza και έκτοτε άρχισε η αξιολόγηση τους. Στην αξιολόγηση αυτή βοήθησαν σημαντικά οι βουλευτές μας (Όθων Ηλιόπουλος και Ευάγγελος Αποστολάκης), ο Σπύρος Κασάπης, ο Μανώλης Καπνισάκης, ο Μενέλαος Γκίβαλος, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος φυσικά. Με όσους/όσες προεπιλέχθηκαν με βάση τα βιογραφικά τους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις (συζητήσεις) προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή προτάσεων προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη συνέχεια οι προτάσεις δόθηκαν στον Πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε έναν γύρο συνεντεύξεων με τους υποψήφιους αυτούς προκειμένου να επιλέγουν οι συμμετέχοντες των δεξαμενών σκέψης.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώνονται επιπλέον Think Tanks. Το μεγάλο ενδιαφέρον μας χαροποιεί και με  αισιοδοξία για το αύριο και συλλογική προσπάθεια θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη με μια σύγχρονη, Αριστερή, κυβερνητική πρόταση που θα απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =