mikis-theodorakis

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έφυγε το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, βυθίζοντας στο πένθος όλο το Πανελλήνιο. Τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Όπως δήλωσε η κόρη του, Μαργαρίτα στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ο Μίκης Θεοδωράκης υπέφερε τις τελευταίες μέρες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του, γνώριζαν πως πλησίαζε το τέλος, αλλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Πριν από αρκετό καιρό, ο ίδιος είχε πει με το αστείρευτο χιούμορ που διέθετε, πως έχει καταφέρει πολλές φορές να νικήσει τον θάνατο και διερωτούταν: «Ε, δεν θα έρθει και η μέρα που θα με νικήσει αυτός;»

Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του και παρά τις δυσκολίες που περνούσε, ο μεγάλος Μίκης ήθελε να χάνεται στα αγαπημένα του βιβλία.

Ο φίλος της οικογένειας, Θοδωρής Σεργιάδης, ένας από τους ανθρώπους που έζησε από κοντά τον Μίκη Θεοδωράκη και στις μεγάλες του στιγμές, αλλά και στις τελευταίες δύσκολές του, ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο Μίκης Θεοδωράκης στο σπίτι του στου Φιλοπάππου, ξαπλωμένος, να διαβάζει αγαπημένα του έργα.

«Ένας κυκλικός χορός της μεθυσμένης ελπίδας», κατάφερε να ψελλίσει, καθώς βρισκόταν στο πλευρό του η κόρη του Μαργαρίτα. Είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος. Μάλιστα, η Μαργαρίτα τού πρότεινε λίγο αργότερα να διαβάσει Ηλέκτρα και να δουν μαζί ένα βίντεο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − eighteen =