καφενείο Λειβαδίτη στον Ποταμό

Αυτή την χρονιά το ιστορικό καφενείο του Λειβαδίτη στο όμορφο κεφαλοχώρι του Ποταμού Κυθήρων, που από το 2006 λειτουργεί με την ονομασία “Αστικόν” και με διεύθυνση υπό την Μαρία και τον Δημήτρη Κοντολέοντα, κλείνει 17 χρόνια νεότερης λειτουργίας και 115 χρόνια συνολικής διαδρομής. Αυτά τα τελευταία 17 χρόνια, εκτός από εδέσματα, ροφήματα και αποστάγματα, οι Τσιριγώτες και οι επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν σε αυτόν τον ιστορικό χώρο αρκετές από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το “Αστικόν” για όσους βρεθείτε στα Κύθηρα αποτελεί προτεραιότητα στη λίστα “To Do” του ταξιδιού σας. Είναι ο χώρος που συναντιούνται όλες οι ηλικιακές ομάδες ανθρώπων και διατυπώνονται όλου του κόσμου οι ιδέες, οι απόψεις, οι υποσχέσεις και τα σ’ αγαπώ… Είναι ο χώρος που ντύνεται η ατμόσφαιρα με νότες από κάθε μουσικό είδος κάθε εθνικής προέλευσης (…εξάλλου η μουσική δε γνωρίζει σύνορα αλλά ενώνει τους λαούς). Είναι ο χώρος που νικά τον χρόνο. Είναι το ελιξίριο τη νιότης, το βλέμμα της αθωότητας που μοιράζεται στους θαμώνες του.

Το “Αστικόν” είναι πλέον σε τροχιά ενηλικίωσης. Φέτος ανανεώνει την ταυτότητά του, προβάλλοντας την γνώριμη πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου, φωτισμένη με χρώματα. Τα χρώματα που μοιάζουν με τις αμέτρητες λαμπερές στιγμές που μας προσέφερε.

Για την Μαρία και τον Δημήτρη δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Δεν τους ταιριάζουν άλλωστε ούτε τα πολλά λόγια, ούτε οι αγιογραφίες, ούτε οι τεμενάδες. Μόνο ευχές έχω. Καλές επιτυχίες στις επόμενες ευθείες και στροφές της ζωής να έχουν. Άξια φτάσανε ως εδώ, άξια να συνεχίσουν. Και να μην ξεχνούν: με αξιοπρέπεια, τόλμη και επιμονή θα τα καταφέρουν και στη συνέχεια.

Καλή Χρονιά Αστικόν

 

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 5 =