porfyrousa

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Triton Ferries την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021 για να ενημερώσει το επιβατηγό κοινό όσον αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 5 Ιουλίου 2021, μετά τις ανακοινώσεις του του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά:

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 θα ισχύουν τα εξής για τις μετακινήσεις προς τα νησιά: 

«Πράσινο Πιστοποιητικό»: Για ταξίδια από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά με πλοίο θα απαιτούνται: 

Για τους ενήλικες 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή 

Αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) τις τελευταίες 72 ώρες, ή 

Αρνητικό αποτέλεσμα Rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. 

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών 

Οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self-test. 

Για ανήλικους έως 12 ετών 

Ταξιδεύουν ελεύθερα. 

Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self-test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών. 

Προς διευκόλυνση των επιβατών, διευκρινίζεται ότι το «πράσινο πιστοποιητικό» είναι υποχρεωτικό για να ταξιδέψει κάποιος από Λαύριο προς Κέα & Κύθνο με το ΙΟΝΙΣ, και από Νεάπολη προς Κύθηρα & Αντικύθηρα με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ. Δεν είναι υποχρεωτικό από Κέα – Κύθνο προς Λαύριο και από Κύθηρα – Αντικύθηρα προς Νεάπολη. 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση συμπλήρωσης του Ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τα νησιά. Το συμπληρωμένο έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται μαζί με το εισιτήριο στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβαση, πριν από την αναχώρηση του πλοίου (διαθέσιμο στο www.tritonferries.gr και στα πρακτορεία). 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλείσθε να προσέρχεσθε έγκαιρα στο λιμάνι αναχώρησης για διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου επιβίβασης. 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 6 =