photovoltaic

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο των φωτοβολταϊκών έργων των ενεργειακών κοινοτήτων Αγρινίου, συνολικής ισχύος 100 MW που ανέπτυξε και κατασκεύασε η εταιρεία kIEFER.

Υπολογίζεται ότι τα έργα θα τεθούν σε λειτουργία το Φθινόπωρο του 2021. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ήδη κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα, μια επένδυση στην οποία μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων και από την οποία ευνοούνται άμεσα άλλες 2.200.

Η kIEFER και η Ένωση Αγρινίου αξιοποίησαν όλες τις διαθέσιμες ενεργειακές δυνατότητες της αγοράς και δημιούργησαν ένα ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της περιοχής.

Κεντρικός στόχος είναι η ενδυνάμωση του ρόλου των πολιτών και των τοπικών φορέων στον ενεργειακό τομέα, καθώς βασική επιδίωξη είναι η παραγωγή προστιθέμενης αξίας για τις τοπικές κοινωνίες.

Το προφίλ των έργων στο Αγρίνιο

Η kIEFER TEK συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου», αφενός μεν για την ανάπτυξη μεγάλων πολυμετοχικών έργων ΑΠΕ, αφετέρου για την ενσωμάτωση ενεργειακών συστημάτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2018, με την έκθεση Agrotica 2018, όπου οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες βιοαερίου και φωτοβολταϊκών και για τις δυνατότητες επένδυσης και χρηματοδοτικής ενίσχυσης σε αυτόν τον τομέα.

Από τη συνεργασία των δύο φορέων, δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα στην περιοχή Κατούνα της Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την ProCredit Bank και κατασκευάστηκε από την εταιρεία kIEFER.

Το διαφορετικό με αυτό το έργο είναι ότι είναι «λαϊκής βάσης», δηλαδή λειτουργεί με τη συμμετοχή 500 οικογενειών από την τοπική κοινωνία. Αυτό το έργο αποτελεί σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα και οδηγό για ολόκληρη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Αγρινίου ομαδοποίησε τα έργα και κατασκευάζει η ίδια τον υποσταθμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μετέχουν, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγω κορεσμού του δικτύου.

Η kIEFER TEK αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες οργανωμένες αλλά και τις πιο δραστήριες ελληνικές εταιρείες στο ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της, την ανάπτυξη και κατασκευή έργων συνολικής ισχύος 300 MW. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή αλλά και τη συντήρηση ενεργειακών συστημάτων. Επιπρόσθετα αναλαμβάνει την διαμεσολάβηση με μεγάλο τραπεζικό οίκο του εξωτερικού για τη χρηματοδότηση των έργων.

Το έργο στο Αγρίνιο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζεται πλέον σε όλη τη χώρα και ως παράδειγμα καλής πρακτικής και έτσι η εταιρεία kIEFER, ως πρωτοπόρος, καλείται να μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της. Συνεχίζει με νέες επενδύσεις, που φέρνουν εισόδημα στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =