facebook-metaverse

Mε αναστολή των δραστηριοτήτων της Meta απειλεί η Ρωσία, αν αποδειχθεί ότι το Facebook άλλαξε τους κανόνες περί ρητορικής μίσους για τους Ρώσους.
Μάλιστα, η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Η εισαγγελία ζήτησε επίσης από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας να περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram, μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta.
Η Meta Platforms αποφάσισε να επιτρέπει σε χρήστες των ιστότοπων Facebook και Instagram σε αρκετές χώρες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν σε βία εναντίον των Ρώσων.
Την ίδια ώρα, το TASS, μετέδωσε ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.

Η Ρωσία θα αναστείλει τη δραστηριότητα της Meta Platforms αν αποδειχθεί αληθής η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες της σε κάποιες χώρες να καλούν σε βία εναντίον των Ρώσων και των Ρώσων στρατιωτών, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο.

H Μeta Platforms επιτρέπει τη ρητορική μίσους κατά της Ρωσίας

Σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters χθες Πέμπτη, η Meta Platforms αποφάσισε να επιτρέπει σε χρήστες των ιστότοπων Facebook και Instagram σε αρκετές χώρες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν στη βία εναντίον των Ρώσων, ειδικότερα των Ρώσων στρατιωτικών, αίροντας προσωρινά την απαγόρευση του λόγου μίσους που προβλέπουν οι κανόνες χρήσης τους.

Απειλές από το Κρεμλίνο

“Δεν θέλουμε να πιστέψουμε την πληροφορία του Reuters, είναι απλώς δύσκολο να την πιστέψουμε”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
“Ελπίζουμε ότι δεν είναι αληθής, διότι, αν είναι, τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν τα πιο αποφασιστικά μέτρα για να ανασταλούν οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας”, πρόσθεσε.

Την αλλαγή του κανονισμού χρήσης των ιστότοπων επιβεβαίωσε στο AFP ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta. “Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουμε επιείκεια σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά παραβιάζουν τους κανονισμούς μας για την υποκίνηση στη βία, όπως (η φράση) ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “συνεχίζουμε να μην εγκρίνουμε τις προτροπές στη βία εναντίον ρώσων πολιτών”.

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + seventeen =