Γονείς από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν πως έχασαν το μωρό τους από ανευθυνότητα γιατρών δύο νοσοκομείων της πόλης.

Όπως υποστηρίζουν, τους έδιωξαν από το Ιπποκράτειο γιατί έληγε η εφημερία ενώ στο Παπαγεωργίου χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να υποβληθεί η γυναίκα σε καισαρική.

Οι γονείς προχώρησαν σε μήνυση ζητώντας να διωχθούν ποινικά οι γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Αποστολίδης στο Open, στις 26 Φεβρουαρίου του 2022 η ετοιμόγεννη γυναίκα, που βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης, πήγε στις 7:00 το πρωί στο Ιπποκράτειο με έντονους πόνους και αιμορραγία όμως αφού της έκαναν υπέρηχο και καρδιοτοκογράφημα, την έδιωξαν, καθώς όπως καταγγέλλεται, της είπαν ότι έληγε η εφημερία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να της είπαν ακόμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γεννήσει πρόωρα και ότι, αν υπάρξει θέμα, θα πρέπει να μεταφερθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν της παρείχαν καν ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο στις 8:00 στο Παπαγεωργίου. Όπως καταγγέλλουν, ούτε εκεί υπήρξε άμεση ενέργεια καθώς πρώτα μεταφέρθηκε σε κλινική Covid. Τελικά, υποβλήθηκε σε καισαρική τομή τρεις ώρες μετά, στις 11:00, και γέννησε ένα αγοράκι με υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια έχοντας υποστεί αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας, επιπλοκές που αποδίδουν στην καθυστερημένη αντιμετώπιση  του περιστατικού από τους γιατρούς.

Το άτυχο βρέφος δεν είχε σφυγμούς και παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου κατέληξε πριν μερικές ημέρες. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύτηκε και η μητέρα μετά την καισαρική.

Οι γονείς πλέον ζητούν απαντήσεις για τον θάνατο του μωρού τους καταγγέλλοντας ανευθυνότητα από πλευράς των γιατρών, ενώ τονίζουν ότι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Παπαγεωργίου, όπου το μωρό διεκομίσθη διασωληνωμένο έκαναν τα πάντα για να επανορθωθεί η κατάσταση.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-egkios-katangelli-pos-tin-edioxan-apo-nosokomio-ke-echase-to-moro-tis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 − five =