troxaio-atixima

Τη ζωή της έχασε στην παραλία της Αστρίδας μία γυναίκα 45 έως 50 ετών από τη Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο.

Σύμφωνα με το kavalanews, η γυναίκα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα κατέρρευσε.

Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν πως για 30 με 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη και πως το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά και πως απλά διαπίστωσε το θάνατο της καθώς έφτασε πολύ αργά για να κάνει κάτι.

Πολλοί ξένοι τουρίστες ήδη έχουν αντιδράσει στα social media και αναφέρουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά είναι άχρηστη καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί.

Μία Ελληνίδα αναφέρει χαρακτηριστικά “Πολύ λυπάμαι για τα χάλια μας. Θέλουμε τουρισμό με απολαβές Ντουμπάι και έχουμε παροχές τριτοκοσμικές. Λυπάμαι! Ελπίζω σε μια καλύτερη αντιμετώπιση.”

Έκκληση κάνουν Ρουμάνοι τουρίστες μέσω του Forum Thassos, στις τοπικές και τις εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

Αναφέρουν τα εξής:

“Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς.

Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο.

Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα.

Σας ρωτώ όλους:

  • να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας.

  • πάρτε ασφάλιση υγείας.”

Διαβάστε σχόλια ξένων τουριστών

“Γεια σας, ήμουν ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να αναστήσουν αυτήν την κυρία από την Τσεχία, βγήκε από το νερό στα πόδια της και κατέρρευσε αμέσως. Αρκετοί Ρουμάνοι και 2 κυρίες δεν γνωρίζουν ακριβώς την εθνικότητα τους, προσπάθησα τουλάχιστον 40 λεπτά τα μέτρα ανάνηψης αλλά χωρίς επιτυχία. Να είστε όλοι προσεκτικοί γιατί η ζωή είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.”

“Το ασθενοφόρο ήρθε μετά το 51 λεπτά. Είχε παλμό για 40 λεπτά. Γιατί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στο νησί, που έρχεται μόνο για να μάθει τον θάνατο; 4 Ρουμάνοι προσπάθησαν για 30 λεπτά να την αναστήσουν. Υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο. Ήρθε μόνο για να παρατηρήσει τον θάνατο, να τον επιβεβαιώσει. Δεν έκανε τίποτα γιατί ήταν πολύ αργά.”

“Όλοι οι Ρουμάνοι, φυσικά! Συγχαίρω όσους έσπευσαν να βοηθήσουν αυτό το άτομο. Δεν πετάω μίσος αλλά σε αυτό το κεφάλαιο οι Έλληνες είναι πολύ χαλαροί.  Θυμάμαι πέρυσι, με τη φωτιά στην Παναγιά, ήταν το αστέρι τους στο κεφάλαιο κατά των πυρκαγιών. Μερικά πολύ ιδιαίτερα καταλύματα για αυτοκίνητα .. και λίγα στον αριθμό. Τι να πούμε για το κεφάλαιο της υγείας, είναι μηδέν!

Ο Θεός να μας προστατεύει από τέτοιες ασθένειες, γιατί δεν έχουμε καμία πιθανότητα! Θέλουμε δεν θέλουμε, παιδευτήκαμε για τέτοιες στιγμές, ξέρουμε μερικές βασικές έννοιες, έχουμε κλασικά χάπια, λύνουμε γρήγορα τα παιδιά με μίνι θεραπείες από εμπειρίες του παρελθόντος. Δεν είναι φυσιολογικό να θέλεις απλώς να κάνεις μετρητά όταν το νησί κατακλύζεται από τουρίστες.”

“Οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι ελαττωματικές, ειδικά στα νησιά. Είναι έτη φωτός πίσω μας. Ας θυμηθούμε μόνο τους Ρουμάνους πυροσβέστες σε δράση στην Ελλάδα. Είχα μπελάδες και πουθενά να πάω, οπότε περιποιήθηκα τον εαυτό μου, ευτυχώς βγήκε φθηνά. Ο ήλιος μπορεί να σε βλάψει, και από το τίποτα να πάθεις καρδιακή ανακοπή κλπ… ΔΕΝ υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί. Αν υπάρχουν, είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, ώσπου να φτάσω κρακ, όπως αυτή η γυναίκα, που στην ηλικία της σίγουρα θα μπορούσε να είχε σωθεί, γιατί δεν ήταν 80.”

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 5 =