Σημαντικές εξελίξεις ανακοινώνει η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων “Δυναμό” καθώς όπως γίνεται γνωστό η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποσύρει το ενδιαφέρον της για την κατασκευή βιομηχανικών αιολικών σταθμών στα Κύθηρα. Διαβάστε το δελτίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τεράστια Νίκη για τα Κύθηρα στην μάχη ενάντια στους Βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς!!

Βρείτε τις διαφορές στους δύο χάρτες!

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε……
Ο πολυεπίπεδος αγώνας  του νησιού ενάντια στον ενεργειακό παροξυσμό δικαιώνεται για άλλη μια φορά. Μετά την προ ολίγων μηνών απόσυρση από τον όμιλο Κοπελούζου του αιολικού σταθμού στο όρος Μερμηγκάρης τώρα  ο όμίλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποσύρει και αυτός τις βεβαιώσεις παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας και παραιτείται από τα έργα ΚΡΟΤΗΡΙ-ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ (πάνω από την Αγία Πελαγία) και ΚΡΟΤΗΡΙ-ΚΕΦΑΛΟΒΟΥΝΙ-ΠΥΡΓΟΣ (Απέναντι από τον Μυλοπόταμο).

Προφανώς  η καθολική κοινωνική κατακραυγή απέναντι στα ανεπίτρεπτα αυτά έργα, ο αδιάκοπος νομικός αγώνας, η αντιπρόταση του νησιού με την σύσταση της ενεργειακής κοινότητας καθώς και η υπό διαβούλευση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη με πορίσματα  κόλαφος σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών στο νησί, ανάγκασαν την εταιρεία να αποσύρει τα έργα της.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να αποσυρθούν όλα τα βιομηχανικής κλίμακας ενεργειακά έργα από το νησί και να αποτρέψουμε  επίδοξους επενδυτές να αιτηθούν αντιστοιχα έργα στο μέλλον.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Υ.Γ.: Οι φωτογραφές είναι από τον γεωπληροφοριακό χάρτη της Ρ.Α.Ε.Ε.Υ (πρώην Ρ.Α.Ε)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 + nine =