Κώστας Καραμανλής

Μήνυση και αγωγή στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή θα κάνει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε τραγικό θάνατο στο τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega, «ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος, μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

Όπως είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, «θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι από τον ΟΣΕ ακόμη και από την ιταλική εταιρεία που έχει τη διαχείριση».

Να σημειωθεί ότι ο παραιτηθείς Κώστας Καραμανλής, στις 20 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες πριν από τη σιδηροδρομική τραγωδία, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα θιγμένος και ενοχλημένος για τα ερωτήματα περί ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου που του είχαν τεθεί.

Τότε μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδερφοι σας. Έχετε μπερδέψει την κατάσταση».

Ο 26χρονος Δημήτρης Ασλανίδης, όπως είχε αναφέρει ο πατέρας του, είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του Καλλιόπη, και επέστρεφε σπίτι του με το μοιραίο για τη ζωή του τρένο.

Αίτημα συγγενών για νέα εξέταση DNA

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για το αίτημα των γονιών των θυμάτων να διενεργηθεί νέα εξέταση DNA, ενώ αναφέρθηκε και σε εντολή της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων να μην ανοιχτούν τα φέρετρα, κάτι που τουλάχιστον μέχρι τώρα θεωρούνταν μάλλον σύσταση και όχι κάτι υποχρεωτικό.

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες, και περιμένουν την  εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εντολή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε για το γεγονός πως, «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ, σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι, δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να  ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία, σήμερα; Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μια ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε εκτενέστερη ενημέρωση».

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + four =