ta-mazepse-i-domna-mixailidou-gia-tis-apolyseis-anemvoliaston

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε τηλεοπτικό σταθμό, το πρωί της Τετάρτης, 14/07. Η κα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οι οποίοι δεν θα εμβολιάζονται, θα τίθονται σε αναστολή και ακολούθως θα απολύονται.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση όπου ένας εργαζόμενος εμμένει στην αρχική του απόφαση να μην εμβολιαστεί ακόμη και μετά το πέρας της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, τότε ο εργοδότης θα δύναται να προχωρήσει σε απόλυση. Ωστόσο, με νέα δήλωσή της έσπευσε να ανασκευάσει την πρωινή τοποθέτηση και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

“Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + seventeen =