Κάβος Μαλέας

Μετά την διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου δρομολογούνται οι πρώτες άδειες εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών σταθμών στα βουνά του Κάβο Μαλέα.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 28 Μαϊου καλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) αιολικού πάρκου που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στο όρος Κριθίνα, στη χερσόνησο του Μαλέα, στα διοικητικά όρια του Αγίου Νικολάου Βοιών συμφερόντων της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε που έχει λάβει 2 άδειες παραγωγής και στα Κύθηρα.

Το αιολικό δυναμικό στην περιοχή είναι πολύ καλό, άλλωστε η χερσόνησος του Καβο Μαλέα αποτελεί και περιοχή αιολικής προτεραιότητας (ΠΑΠ), με αποτέλεσμα μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι να θέλουν να επωφεληθούν οικονομικά.

Σημειώνεται ότι η περιοχή ορίζεται ως απολύτου προστασίας στον υπό έγκριση (άγνωστο πότε θα εγκριθεί…) Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) Βοιών, ενώ προτείνεται ως Περιβαλλοντικό Περιφερειακό Πάρκο και Τοπίο Διεθνούς Αξίας.

Αυτονόητη η παρέμβαση στη δημόσια διαβούλευση κατοίκων, συλλόγων, φορέων της περιοχής, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας.

Μπείτε στη διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα δύο πρώτα αιολικά του «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» από τις 250 Α/Γ που αδειοδοτούνται στον Καβομαλιά:

ΘΕΣΗ «ΚΡΙΘΙΝΑ» (διαβούλευση μέχρι 28/05/2021)
https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3371

ΘΕΣΗ «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» (διαβούλευση μέχρι 08/06/2021)
https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3376

Κάβος Μαλέας

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 1 =