Αρχική ΚΥΘΗΡΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυθήρων: «Σκάσε και κολύμπα» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυθήρων: «Σκάσε και κολύμπα» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων…

Πειραιάς

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυθήρων σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων. Διαβάστε παρακάτω.

«Σκάσε και κολύμπα» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων…

-Δεν αναβαθμίζεται η κατηγορία πλοίου λόγω «δημοσιονομικών περιορισμών».

-Δεν εξασφαλίζεται πλοίο αντικατάστασης.

-Δεν ζητήθηκε βελτίωση του λιμανιού στο Διακόφτι.

Αυτή είναι «σε χοντρές γραμμές» η απάντηση του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Η ερώτηση κατατέθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά από το γνωστό ατύχημα του Aqua Jewel στο λιμάνι του Διακοφτιού. Τότε τα νησιά μας είχαν μείνει προσωρινά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η απάντηση του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί μνημείο αναλγησίας και αδιαφορίας για τους νησιώτες. Κάτι σαν το «σκάσε και κολύμπα». Αποτελεί επίσης απόδειξη για το πώς (δεν) αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την ανάγκη ανάπτυξης της περιφέρειας. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι δέσμια της λογικής «πάμε και όπου βγει» και στην ακτοπλοΐα.

Με λίγα λόγια:

-Λεφτά δεν υπάρχουν (ή πιο σωστά δίνονται αλλού…) για καλύτερο πλοίο. Δεν αναβαθμίζεται η κατηγορία του πλοίου που θα καλύπτει Κύθηρα και Αντικύθηρα

-Δεν ζητούν καν πλοίο αντικατάστασης

-Ρίχνουν τις ευθύνες στον Δήμο Κυθήρων για την κατάσταση στο λιμάνι του Διακοφτιού, υποστηρίζοντας δεν υπάρχει κρούση για ανάγκες βελτίωσης του λιμανιού (ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει)…

Υπενθυμίζουμε ότι:

-Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε αναβάθμιση της κατηγορίας του πλοίου που θα καλύψει τις ακτοπλοϊκές ανάγκες των νησιών μας, (πρόβλεψη πλοίου 1η κατηγορίας προκειμένου να μην σταματάει τα δρομολόγια στα 7 και 8 Μποφόρ).

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να υπάρχει πρόβλεψη για πλοίο αντικατάστασης.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την βελτίωση του λιμανιού στο Διακόφτι.

Η ΟΜ Κυθήρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αφήνει τα νησιά στην τύχη τους. Δεν ενδιαφέρεται να λάβει μέτρα για την ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών. Συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης της νησιωτικής Ελλάδας.

Ειδικά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα βιώνουν την απόλυτη αδιαφορία.

Η ΟΜ Κυθήρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί όλους τους κατοίκους των νησιών μας και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους να αντιληφθούν ότι δεν πάει άλλο με αυτές της πολιτικές. Οι προοδευτικοί πολίτες και οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να συνεργαστούν για να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η πρώτη απάντηση ας δοθεί στις ευρωεκλογές του Ιουνίου!

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυθήρων

Επισυνάπτεται η απάντηση του υπουργού ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + six =

Exit mobile version