ΣΥΡΙΖΑ: Ο τουρισμός νοσεί, επειδή η κυβέρνηση δεν μας άκουσε

Προτάσεις για ανακούφιση των πληττόμενων στον τουριστικό κλάδο, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξασφάλιση των αναγκαίων δόσεων εμβολίου έγκαιρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ενίσχυση του ΕΣΥ με μηχανισμούς επιδημιολογικής επιτήρησης και πρωτοβουλία για κοινό υγειονομικό πρωτόκολλο πανευρωπαϊκά, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αν η ΝΔ είχε ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κλάδος του Τουρισμού θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και δεν θα εμφάνιζε τη σημερινή ανησυχητική εικόνα.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με την επιδότηση εργαζομένων και ανέργων, τη στήριξη των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα ενίσχυση και την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζόμενους του κλάδου από το κράτος.

Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση απαιτείται:

1) να πάρει πρωτοβουλίες για ένα κοινό υγειονομικό πρωτόκολλο (τεστ, ψηφιακή διευκόλυνση ιχνηλάτησης, μέτρα προστασίας και απομόνωσης) σε όλη την Ευρώπη,

2) να εξασφαλίσει την προσφορά των αναγκαίων δόσεων και να επιταχύνει τη διαδικασία εμβολιασμού, ώστε να εμβολιαστούν εγκαίρως οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού,

3) να ενισχύσει το ΕΣΥ και τους μηχανισμούς επιδημιολογικής επιτήρησης προκειμένου να θωρακιστούν υγειονομικά και οι τουριστικοί προορισμοί.

Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να μην ανοίγει άκαιρα μια συζήτηση, όπως αυτή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που δεν έχει νόημα όταν πολλοί άνθρωποι δεν έχουν και, ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

Θα συνιστούσαμε στον κ. Ταραντίλη, λοιπόν, να σταματήσει να αναρωτιέται για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, αντί γι’ αυτό, να προσπαθήσει να μας εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην έχουμε άλλο ένα καταστροφικό καλοκαίρι για τον τουριστικό κλάδο.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...

Η άνοιξη στα Κύθηρα έχει το χρώμα της ορχιδέας

Η άνοιξη στα Κύθηρα δεν είναι απλώς μια εποχή...

«Βόηθα, Χριστέ, την Ορφανή». Η ηρωική Άνοιξη του γυναικείου προλεταριάτου

Αν θέλουμε να δούμε την Ιστορία όχι σαν μια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img