Εστιατόρια και καφετέριες: Ολοταχώς για Μάρτιο το άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον κλάδο της εστίασης.

Κρανίου Τόπο θυμίζει ο κλάδος της εστίασης με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να βάζουν οριστικά λουκέτα ή να βρίσκονται μισό βήμα πριν τον αφανισμό. Ιδιοκτήτες σε απόγνωση, εργαζόμενοι στο ταμείο ανεργίας κι ένα μέλλον που προδιαγράφεται ζοφερό. Μια εικόνα που παρατείνεται, από την στιγμή που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αρνείται – παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των πληττόμενων του χώρου – να ανάψει το πράσινο φως επαναλειτουργίας του χώρου.

Οπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου 1.000.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα και περιμένουν πακέτο ενίσχυσης, για το οποίο τους υποσχέθηκε ότι θα το λάβουν το επόμενο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον κλάδο της εστίασης, καθώς στη συνεδρίασή της στο τέλος αυτής της εβδομάδας, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο φως» καταρχάς για τους εξωτερικούς χώρους στο τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δεδομένα μπαίνουν στη «ζυγαριά» κάθε εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση επαναξιολογείται συνεχώς κι αν το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων δεν αποτελέσει τροχοπέδη, τότε είναι πιθανό να πάρουν σειρά τα μαγαζιά της εστίασης.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:44:54

Ο «θόρυβος» που ενόχλησε έγινε πανελλαδική είδηση – Τα κενά του Λυκείου Κυθήρων στο OPEN

Ο «θόρυβος» για τα κενά στα σχολεία των Κυθήρων...

Ελαιοπαραγωγοί: Τι ισχύει με τις δηλώσεις συγκομιδής και τα πρόστιμα έως 5.000 ευρώ

Περισσότερο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους οι ελαιοπαραγωγοί για...

Πορφύρουσα: Έκτακτο δρομολόγιο για Αντικύθηρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Έκτακτο δρομολόγιο προς τα Αντικύθηρα θα πραγματοποιήσει, κατόπιν έγκρισης,...

Κυθηραϊκή Αδελφότητα: Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων παραδοσιακών χορών και μουσικής από την...
00:11:19

«Να στηρίξουμε τον βουλευτή μας» – Μητροπολίτης σε ρόλο… κομματάρχη

Λίγους μήνες μετά τις γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές των...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img