rafale

«Όχι» στην απόκτηση των επιπλέον 6 αεροσκαφών Rafale (έχει πει «ναι» σε προηγούμενη σύμβαση για τα 18 αεροσκάφη) είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπή όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισηγητή του κόμματος, Γιώργο Τσίπρα, η απόκτηση των 6 αεροσκαφών ήταν «out of the blue»!

«Γιατί έπρεπε ξαφνικά να πάμε σε άλλα 6 Rafale; Κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν μπορεί να μας εξηγήσει γιατί την απόφαση την πήρε μόνος του ο πρωθυπουργός και το ανακοίνωσε στην ΔΕΘ. Αυτά τα επιπλέον 6 Rafale είναι όπως λένε στο χωριό μου «out of the blue». Δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή η απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπερψηφίσει την προμήθεια των φρεγατών Belh@rra και των τορπιλών για τα υποβρύχια. Στο μεταξύ, πλην της ΝΔ, τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και η Ελληνική Λύση θα υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου στην Ολομέλεια.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + 10 =