Στην κατάθεση δύο τροπολογιών, για το δώρο Χριστουγέννων και το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την Πέμπτη 19/11/2020.  Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, “Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων”.

Σχετική δήλωση έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες συνιστούν καθαρή κοροϊδία για τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογίες για δύο μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών και των εργαζομένων. Δύο μέτρα που θα τονώσουν και την κατανάλωση στην αγορά μετά την άρση του λοκ-ντάουν. Την πλήρη κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων των πληττόμενων εργαζομένων από το κράτος και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά. Δύο ελάχιστα μέτρα που και οφείλει και μπορεί να κάνει πράξη η κυβέρνηση.

Ακολουθεί η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή Βόρειου Τομεά Αθηνών και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Καταθέσαμε σήμερα τροπολογία για την πλήρη κάλυψη από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων, χωρίς καμία μείωση για τους εργαζόμενους που πλήττονται. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο που δικαιούνται και, επίσης, δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο.

Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου, βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών και αν. τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Καταθέσαμε σήμερα τροπολογία για ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, που είναι αόρατα από την κυβέρνηση, μέσα στον Δεκέμβριο με το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Αφορά 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200 ευρώ για το δεύτερο και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 4 =