Ζαχαράκη Ευστράτιος Χαρχαλάκης

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε στις 26/10/2023 με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μείζον ζήτημα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των νησιών, που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή, με την αστυφιλία να αποστερεί από τα νησιά μόνιμο και οικονομικά ενεργό πληθυσμό.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ, πρότεινε στην Υπουργό, την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης στο τέλος Ιανουαρίου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων, της ηγεσίας της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων των νησιών, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την υιοθέτηση μιας εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στο νησιωτικό χώρο, μέσα από τη θέσπιση κινήτρων που θα συμβάλουν στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού στα νησιά, ζήτημα που έχει σημαντικές κοινωνικές αλλά και εθνικές προεκτάσεις.

Η κα. Υπουργός δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει πολύ ψηλά στην agenda της το ζήτημα, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένει τις σχετικές προτάσεις τους προσεχείς μήνες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 16 =