ios-dytikou-neilou

Σε κουνούπια στην περιοχή Αμήρ Αλή, στον Καραβά, ανιχνεύτηκε ο παθογόνος ιός του Δυτικού Νείλου. Η Περιφέρεια Αττικής αποστέλλει άμεσα κλιμάκιο που θα διενεργήσει απολύμανση και το οποίο αναμένεται στο νησί, την Πέμπτη, 11/11.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, τονίζονται τα εξής:

«Μέτρα γενικής Προστασίας και οδηγίες για τον παθογόνο ιό του Δυτικού Νείλου

Με το υπ΄αριθμ. πρωτ.946823/9-11-2021 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και σε συνέχεια του υπ’ αρ. πρωτ. ΕΠ.542/5-11-2021 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας &

Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, ενημερωθήκαμε ότι ανιχνεύτηκε ο παθογόνος ιός του Δυτικού Νείλου σε κουνούπια στην περιοχή Αμήρ Αλή – Καραβά Κυθήρων.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να γίνει στις 11/11/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρες μεταξύ 10π.μ. ως 4 μ.μ., από εδάφους υπολειμματικός ψεκασμός εναντίον ακμαίων κουνουπιών σε εξωτερικούς χώρους του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος σε σημεία της ανωτέρω περιοχής.

Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν απλά μέτρα προστασίας όπως αποφυγή παραμονής ατόμων και ζώων κατά τη διάρκεια του ψεκασμού στα σημεία που θα γίνεται η εφαρμογή, απομάκρυνση από την ευρύτερη περιοχή τυχόν μελισσοσμηνών, κλπ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ :

1-Να μην απορρίπτονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα. Τα ακάθαρτα νερά να οδηγούνται στο δίκτυο ακαθάρτων ή σε στεγανό βόθρο, κατά τρόπο ώστε να μη διαρρέουν και λιμνάζουν επιφανειακά

2- Να καλύπτονται τα πηγάδια με τρόπο ώστε να αποτρέπεται η διαφυγή κουνουπιών

3- Να κλαδεύονται συχνά φυτά/θάμνοι/δέντρα στους περιβάλλοντες χώρους των οικιών, να καθαρίζονται οι γύρω χώροι (αυλές, κήποι κ.λπ.) από δοχεία και κοιλότητες εδάφους που μπορεί να αποτελέσουν εστίες συγκέντρωσης στάσιμων νερών και να αδειάζονται υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν νερό (π.χ. πιατάκια από γλάστρες, λάστιχα οχημάτων, δοχεία νερού ζώων, βάρκες κ.ά.)

4- Να εφαρμόζονται ορθές κτηνοτροφικές πρακτικές στις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις προς την κατεύθυνση της αποφυγής ανάπτυξης εστιών κουνουπιών (ανανέωση νερού σε ποτίστρες ζώων, περιποίηση περιβάλλοντος χώρου κλπ)

5- Να λαμβάνεται μέριμνα για τη συνεχή ανακυκλοφορία του νερού σε κολυμβητικές δεξαμενές, συντριβάνια οικιών, ξενοδοχείων κλπ και για την τακτική ανανέωση του νερού σε σημεία που είναι απαραίτητη η ύπαρξή του

6-Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων

7-Τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα ανοίγματα κτιρίων (παράθυρα, πόρτες κτλ.)

8- Εφαρμογή των μέτρων ατομικής προφύλαξης (μακριά ρούχα, κουνουπιέρες, εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σκευάσματα, κ.λπ.)

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − 2 =