φωτιά Κύθηρα πυροσβεστες

Μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 δυτικά του Ποταμού, στην περιοχή Φοινικίες – Καρβουνόλακος, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων προέβη στην σύλληψη ενός πολίτη φερόμενου ως δράστη για την πρόκλησή της.

Σήμερα δημοσιεύουμε αποκλειστικές φωτογραφίες από το σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά. Πρόκειται για ένα κτήμα με ελαιόδενδρα. Στις φωτογραφίες είναι εμφανές ότι τα δένδρα είναι φρεσκοκλαδεμένα. Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνεται ένας σωρός από στάχτη, προφανώς από σωρευμένα καμένα κλαδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο νησί, ούτε τίθεται ζήτημα για το μέγεθος της ποινής, δεδομένου ότι δεν βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο. Όμως μήπως πρέπει οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί, ιδίως όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί; Μήπως θα ήταν καλό, έστω και την ύστατη στιγμή ο δράστης να καλέσει την Πυροσβεστική και να πει: «Έκανα λάθος, ελάτε γρήγορα» για να γλιτώσουμε τα χειρότερα; Κι ας αφήσουμε το τελευταίο… ότι χάλασε το κέφι κάποιων ανθρώπων που διασκέδαζαν κυριακάτικα στις γιορτές των Αποκριών και εν τέλει εκλήθησαν να συνδράμουν την Πυροσβεστική. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σημείο, πέραν των πυροσβεστών, βρέθηκαν έως και 20 εθελοντές του τοπικού κλιμακίου. Κι αυτό έχει αξία, αλλά ας φροντίσουμε να είναι αχρείαστο. Ακολουθούν οι αποκλειστικές φωτογραφίες.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × two =