agores-istoselidas-eshop
διαδικτυακές αγορές

Η δυσκολία που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος να διαχειριστεί τα χρήματά του συνοδεύεται συχνά από μια δυσχέρεια στη διαχείριση του χρόνου του. Κι αν τα χρήματα μπορούν (θεωρητικά τουλάχιστον…) να αναπληρωθούν, ο χρόνος είναι αμείλικτος, αφού είναι πάντα μειούμενος και δεν γυρίζει πίσω. Επομένως, όλες οι προσπάθειές μας σε σχέση με τον χρόνο αφορούν τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε στα στενά του περιθώρια να «στριμώξουμε» όσο το δυνατόν περισσότερες δουλειές.

Δεδομένου ότι οι αγορές μας, τόσο οι «μόνιμες» όσο και εκείνες που αφορούν σε αναλώσιμα προϊόντα, αφαιρούν πολύ από τον χρόνο μας μέσα στην ημέρα, είναι πολύ ωφέλιμο και πρακτικό για εμάς να καταφύγουμε στα ηλεκτρονικά καταστήματα για τα ψώνια μας. Σήμερα πια μπορούμε να βρούμε πλήθος ιστοσελίδων που μπορούν να μας στείλουν πολύ σύντομα στο σπίτι μας τρόφιμα και άλλα προϊόντα του σουπερμάρκετ, ενώ μπορούμε να αγοράσουμε και άλλα είδη από εξειδικευμένες ιστοσελίδες των e-shops, όπως ρούχα, αναλώσιμα είδη γραφείου, υπολογιστών, διακοσμητικά, είδη σπιτιού και άλλα.

Το περίεργο είναι πως, ενώ η παρουσία των e-shops στο Διαδίκτυο μετράει ήδη αρκετά χρόνια, δυσμενείς συνθήκες, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία και η περιορισμένη κινητικότητα λόγω της ενεργειακής κρίσης, είτε έδωσαν ώθηση είτε επιτάχυναν την εξάπλωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Από τη μία οι καταναλωτές φάνηκε να τα προτιμούν, ενώ από την άλλη οι επιχειρηματίες διαπίστωσαν ότι διαγραφόταν μπροστά τους ένα νέο πεδίο και μια νέα εποχή που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν υπολογίσιμα κέρδη και σταθερή πελατεία.

Με όπλο την συνεχώς εξελισσόμενη κατασκευή ιστοσελίδων responsive που βλέπουμε στο Διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν πια μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ισότιμη με εκείνη που προσφέρουν τα φυσικά καταστήματα, και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές και με εξασφαλισμένη τη γρήγορη παράδοση της παραγγελίας στην πόρτα του πελάτη. Αυτά είναι, άλλωστε, τα δύο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που τα έχουν φέρει τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών.

Αρχικά τα e-shops ήταν μάλλον άγνωστα ως πρακτική και ως νέα πρόταση από τους επιχειρηματίες, αλλά αφενός η καλή τους λειτουργία και αφετέρου η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους έκαμψαν τις όποιες αμφιβολίες και τα έκαναν προσιτά και οικεία στον μέσο καταναλωτή. Μαζί με αυτά τα στοιχεία, η στοχευμένη και εξατομικευμένη διαφήμιση υπήρξε ένας ακόμη παράγοντας που έφερε νέους πελάτες και αύξησε την κερδοφορία των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Η χρήση, μάλιστα, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως πλατφόρμας διαφήμισης αλλά και ως φορέα δραστηριοποίησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων υπήρξε κομβική για την πορεία τους. Ειδικά τα νεότερα social media, που «φλερτάρουν» περισσότερο με την επιχειρηματικότητα –και δη τη νεανική– όπως το Tik Tok και το Instagram, αποτελούν σήμερα πολύτιμους συμμάχους της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Πολλοί νέοι μάλιστα δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσω μιας ιστοσελίδας που διατηρούν σε κάποιο κοινωνικό μέσο.

Τελευταίο –αλλά όχι έσχατο– εργαλείο για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι η προσπάθεια για βελτίωση της ταχύτητας και της αποκρισιμότητας μιας ιστοσελίδας στην οθόνη του υπολογιστή του δυνητικού πελάτη. Πρόκειται για το γνωστό μας SEO (search engine optimization), που δίνει ώθηση στην παρουσία των ηλεκτρονικών καταστημάτων και εξασφαλίζει σοβαρό προβάδισμα στους χρήστες του έναντι του ανταγωνισμού.

Ασχέτως των μεθόδων, τα e-shops έχουν κερδίσει πολύ έδαφος στην ανταπόκριση που έχουν από τους καταναλωτές, οι οποίοι τα εμπιστεύονται για αγορές ασφαλείς, γρήγορες και σε λογικό κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες για κατασκευή eshop: https://www.netplanet.gr/el/web-design/eshop-design.html

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six − one =