stytiki-deislitourgia

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση, στην ιδέα και μόνο της οποίας, όλοι τρέμουμε. Συχνά, μετά από το συμβάν, υπάρχει μια αίσθηση ντροπής και ανικανότητας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το σεξ είναι και από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας σχέσης. Η δυσκολία να ευχαριστήσουμε την σύντροφό μας, μας προκαλεί ακόμα περισσότερη αμηχανία. Τι, όμως, προκαλεί την δυσκολία στύσης και πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

Γενικά για την στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία, είναι η παροδική ή διαρκής αδυναμία του πέους να επιτύχει ή να διατηρήσει τη στύση του. Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζεται όλο και πιο συχνά, ειδικά σε άντρες πάνω από την ηλικία των 40 ετών. Αν το πρόβλημα εμφανίζεται περιστασιακά, τότε πιθανόν να μην υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα που να το προκαλεί. Την επόμενη φορά, λογικά, όλα θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν, όμως, είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κατ’ επανάληψη, πρέπει να επισκεφθούμε κάποιον γιατρό. Σε αυτά τα θέματα, που είναι αμιγώς υγείας, δεν πρέπει να υπάρχουν ντροπές και ταμπού. Ο γιατρός, θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις αιτίες που το προκαλούν και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Τι την προκαλεί

Οι λόγοι για τους οποίους δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στο σεξ, είναι πολλοί. Συνήθως, είναι ψυχολογικοί ή συνδέονται με κάποιες υποκείμενες παθήσεις και κακές συνήθειες. Μερικές φορές, ενδέχεται το πρόβλημα να προκύπτει και από κάποιες παρενέργειες φαρμάκων. Οι συνηθέστερες αιτίες, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

stytiki-deislitourgia

*Η νόσος Peyronie, είναι μια πάθηση, η οποία προκαλεί κυρτή και επίπονη στύση. Μπορεί να επιφέρει και στυτική δυσλειτουργία https://www.krokkas.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CF%84%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1/  .

Πώς θα την αντιμετωπίσουμε

Ανάλογα και με την αιτία που την προκαλεί, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να λύσουμε το πρόβλημά μας.

Σε κάθε περίπτωση, αν αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την στύση μας, πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο γιατρό. Μόνο αυτός, μπορεί με σιγουριά να λύσει το πρόβλημά μας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + one =