Στον τελικό η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που θα ολοκληρωθεί αύριο (13/2), στην Αγία Πετρούπολη. Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι Νο 1 στο ταμπλό και βρίσκεται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης στην WTA, επικράτησε στον -χρονικά- πρώτο ημιτελικό της Ρουμάνας Ιρίνα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο) με 6-4, 6-7(4), 6-4.

Στο πρώτο σετ του ημιτελικού και μέχρι την έναρξη του όγδοου γκέιμ, οι δύο αθλήτριες κρατούσαν με σχετική άνεση το σερβίς τους. Όμως, σε εκείνο το σημείο η 27χρονη Σάκκαρη έκανε το πρώτο break στον αγώνα για να προηγηθεί με 5-3, για να ακολουθήσουν δύο διαδοχικά breaks και τελικά, μετά από 54 λεπτά, η Ελληνίδα τενίστρια να προηγηθεί με 1-0 σετ (6-4).

Η αντίδραση της 32χρονης Ρουμάνας, ήταν άμεση και αφού «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς της Σάκκαρη, διατήρησε το δικό της και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα με 2-0. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών «έριξε» στο ματς δύο από τα ισχυρότερα «όπλα» της, που δεν είναι άλλα, από το πείσμα και την ψυχραιμία.

Και αφού μείωσε σε 2-1, έκανε break στο σερβίς της Μπέγκου, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στην συνέχεια και με… συνοπτικές διαδικασίες προηγήθηκε με 3-2 και διατηρώντας το σερβίς της, οδήγησε το σετ στο tie break. Εκεί, όπου η Ρουμάνα «έσπασε» τρία σερβίς της Σάκκαρη (έναντι δύο της Ελληνίδας τενίστριας) και έφθασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6(4) μετά από μία ώρα και οκτώ λεπτά.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 3 ώρες και 7 λεπτά! Η Μπέγκου, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, προηγήθηκε με 2-0 games, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη αποδείχθηκε καθοριστική. Η Σπαρτιάτισσα πρωταθλήτρια κατάκτησε τα επόμενα τρία κάνοντας με τη σειρά της break στη Ρουμάνα (3-2), την οποία είχε πλέον βάλει σε θέση κυνηγού. Με το σκορ στο 4-4 η Ελληνίδα «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της, εν συνεχεία κράτησε το δικό της κι έφτασε στη νίκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η Κονταβέιτ αντίπαλος της Σάκκαρη στον τελικό

Απέναντι στην Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ θα διεκδικήσει τον τίτλο αύριο το μεσημέρι (13/2, 15:30) η Μαρία Σάκκαρη, στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Στον (χρονικά) δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Κονταβέιτ επιβλήθηκε στα δύο σετ (6-3, 6-4) της Λετονής Γελένα Οσταπένκο και θα αντιμετωπίσει την Ελληνίδα, με την οποία είναι πολύ καλές φίλες.

Στο πρώτο σετ η Οσταπένκο ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 3-0 με break απέναντι στην Εσθονή, αλλά στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» από το court!

Η Κονταβέιτ κέρδισε τα επόμενα έξι games (!) κι έφτασε στο 1-0 σετ. Στη συνέχεια έκανε break στο δεύτερο game για το 2-0, προηγήθηκε 3-1 και η Οσταπένκο ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4, αλλά μέχρι εκεί…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img