katerina-stathatou

Για μη εκπλήρωση των συμφωνηθέντων και γενικότερη κοροϊδία από πλευράς του δήμου, κάνει λόγο η κτηνίατρος του νησιού, Κατερίνα Σταθάτου. Η κα Σταθάτου, σε επικοινωνία με το Kythera.News, μας περιέγραψε τον «γραφειοκρατικό Γολγοθά» τον οποίο ανεβαίνει τον τελευταίο χρόνο, απόρροια της καθυστέρησης από πλευράς δήμου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο θέμα του εμβολιασμού των αδέσποτων του νησιού, τα οποία άλλωστε προκύπτουν από τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Σταθάτου, αφού αναφέρθηκε στην εξαντλητική και χρονοβόρα δοκιμασία συλλογής από μέρους της όλων των απαραίτητων εγγράφων, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το πολύμηνο «καψόνι» στο οποίο υποβλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου. Αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις λόγω covid, παλινωδίες και παγωμένους κωδικούς εξόφλησης, με αποκορύφωμα το τελευταίο τιμολόγιο πληρωμής, το οποίο ο δήμος, αφού το εξόφλησε, την ανάγκασε να επιστρέψει τα χρήματα, με την δικαιολογία ότι η αποπληρωμή έγινε από λάθος λογαριασμό. Μια υποχρέωση, η οποία παραμένει εκκρεμής και καταδεικνύει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας από πλευράς δήμου, όπως την καταγγέλει η κτηνίατρος.

Αφού μάλιστα υπενθυμίζει ότι ο δήμος είναι νομικά υπεύθυνος για την διαχείριση των αδέσποτων, η ίδια δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβει για το παρόν έτος την σύμβαση της υπηρεσίας εμβολιασμού των ζώων, ακριβώς λόγω της εν γένει συμπεριφοράς του δήμου πάνω στο θέμα, που κόστισε στην ίδια σε ταλαιπωρία αλλά και έξοδα. Απευθύνει τέλος δραματική έκκληση στις κοινότητες εκείνες, όπου το πρόβλημα των αδέσποτων παρουσιάζεται έντονο, να διαπραγματευτούν από μόνες τους μια λύση για αίσια έκβαση στο ζήτημα.

Εδώ να αναφέρουμε ότι η κα Σταθάτου φρόντισε να δημοσιοποιήσει, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, το χρονικό της ταλαιπωρίας της. Ακολούθησε παρέμβαση – σχόλιο του δημάρχου, κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, ο οποίος επέπληξε με τρόπο επιθετικό την κτηνίατρο, αποφεύγοντας όμως να μπει στην ουσία και όταν εκείνη το έπραξε, την παρέπεμψε στην… Ταμειακή Υπηρεσία. Η άκομψη τοποθέτηση του δημάρχου, προκάλεσε την αντίδραση και άλλων συνομιλητών, στους οποίους προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η συγκεκριμένη συμπεριφορά.

ktiniatros-stathatou

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen − 10 =