Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο», πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, 01/09, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ειδικό διοικητικό μέτρο αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών για όσους επαγγελματίες υγείας δεν έχουν λάβει την πρώτη ή την μοναδική δόση εμβολίου κατά της λοίμωξης covid-19 που προκαλεί η νόσος SARS-CoV-2.

Στην συγκέντρωση -την οποία είχαν προαναγγείλει οι υπό αναστολή υγειονομικοί– παραβρέθηκαν και εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης, καθώς και πλήθος κόσμου που συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για δικαίωση.

Όπως ανέφεραν επαγγελματίες υγείας που προσήλθαν στην συγκέντρωση, το ζητούμενο είναι η κοινωνική συνοχή καθώς το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού απειλεί να διχάσει την κοινωνία, με απρόβλεπτες συνέπειες. Τονίστηκε μάλιστα, πως ο ιός εξαπλώνεται πλέον και από τους εμβολιασμένους, οι οποίοι και νοσούν και μεταδίδουν. Είναι οι εμβολιασμένοι, μάλιστα, εκείνοι οι οποίοι «ευθύνονται» για τα περισσότερα από τα τελευταία κρούσματα, δεδομένου ότι, εσχάτως, εξαιρούνται των αυστηρών ελέγχων στους οποίους υπόκεινται σχεδόν αποκλειστικά οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα υγειονομικών που έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση.

Οι υγειονομικοί δεν απέκλεισαν την συνέχιστη των κινητοποιήσεων μέσω νέων δράσεων που θα στοχεύουν σε ενημέρωση γύρω από τα ιατρικά δεδομένα που ισχύουν παγκοσμίως για την πανδημία και τα οποία δικαιολογούν τον σκεπτικισμό και αναδεικνύουν την ανάγκη του διαλόγου στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας κατά προέκταση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − three =