Το δημοκρατικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, επικαλέστηκε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, «Τριφύλλειο», Κώστας Καψάλης, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπό αναστολή υγειονομικών, το πρωί της Τετάρτης, 01/09.

Ο κ. Καψάλης ανέφερε ότι δεν υπήρξε σοβαρή διασπορά του ιού στις δομές υγείας της χώρας καθόλη την διάρκεια της πανδημίας και αναρωτήθηκε τί είναι αυτό που αλλάζει, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε να οδηγηθεί σε «οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση» μια τόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Τόνισε, παράλληλα, ότι ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι κολλούν, μεταδίδουν τον ιό και νοσούν από αυτόν, εντούτοις έχουν πάψει εδώ και μήνες να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Το αποτέλεσμα, είναι να έχουν υπάρξει περιστατικά ανθρώπων που ήρθαν με πιστοποιητικό εμβολιασμού στα Κύθηρα για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ήταν φορείς, δεν έκαναν τεστ, κόλλησαν άλλους και διέσπειραν περαιτέρω τον ιό.

Ο κ. Καψάλης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και αρνητές στους κόλπους των υγειονομικών, αναρωτήθηκε όμως ποιος έχει δικαίωμα στα πλαίσια της δημοκρατίας, να κρίνει τον άλλο για τα πιστεύω του.

Καταλήγοντας, ο κ. Καψάλης ζήτησε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας, δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, ενίσχυση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, με παράλληλη ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού, ασφαλή είσοδο στα νοσοκομεία με τεστ για όλους και ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + four =